Mealprep pompoen-knolselderijsoep
Eén grote pan soep, 12 porties om in te vriezen! Heerlijk om paraat te hebben in de vriezer. Combineer bijvoorbeeld met volkoren pita's, wat geroosterd volkorenbrood of wat gebakken rode ui en een schepje Griekse yoghurt voor een voedzame maaltijd.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de pompoenen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 3 cm. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 3 cm. Verdeel de pompoen en knolselderij over 2 met bakpapier beklede bakplaten en meng de helft van de olie erdoor. Bak ca. 30 min. in de oven, schep halverwege om.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn en snijd de uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur en bak de gember, knoflook, ui en ras el hanout 10 min.
Voeg de geroosterde groenten toe en schenk er het water bij. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
Doe de cottagecheese in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad.
Pureer de soep glad met de staafmixer en meng de cottagecheese erdoor. Laat helemaal afkoelen en verdeel over diepvrieszakken.
Mealprep pompoen-knolselderijsoep
Eén grote pan soep, 12 porties om in te vriezen! Heerlijk om paraat te hebben in de vriezer. Combineer bijvoorbeeld met volkoren pita's, wat geroosterd volkorenbrood of wat gebakken rode ui en een schepje Griekse yoghurt voor een voedzame maaltijd.
hoofdgerecht
null porties
180 kcal
40 min. bereiden
15 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de pompoenen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 3 cm. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 3 cm. Verdeel de pompoen en knolselderij over 2 met bakpapier beklede bakplaten en meng de helft van de olie erdoor. Bak ca. 30 min. in de oven, schep halverwege om.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn en snijd de uien in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur en bak de gember, knoflook, ui en ras el hanout 10 min.
Voeg de geroosterde groenten toe en schenk er het water bij. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken.
Doe de cottagecheese in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad.
Pureer de soep glad met de staafmixer en meng de cottagecheese erdoor. Laat helemaal afkoelen en verdeel over diepvrieszakken.
bereidingstip:
bewaartip:
combinatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ kg biologische pompoen
1½ g knolselderij
8 el milde olijfolie
40 g verse gember
9 tenen knoflook
6 middelgrote uien
2 el ras el hanout
2½ l water
200 g AH cottage cheese
Dit heb je nodig
met bakpapier beklede bakplaten
staafmixer met hoge beker
diepvrieszakken of -bakken