Maistortilla met jalapeño
Als je van aardappeltortilla houdt, probeer dit dan eens! We voegen er mais, winterpeen en kruiden aan toe. Extra kick: jalapeño. Extra plus: een gezonde maaltijd vanavond!
15 min. bereiden / 40 min. oventijd / 5 min. wachten
14 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui, peen en aardappeltjes 10 min. op middelhoog vuur. Voeg na 8 min. de tomatenpuree toe en bak 2 min.
Giet ondertussen de mais af in een vergiet en laat goed uitlekken. Doe de helft van de mais met de eieren, zuivelspread, komijn, cayennepeper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Snijd de jalapeño in ringen.
Voeg de rest van de mais toe aan het aardappelmengsel en meng met het volkorentarwemeel, de geraspte kaas en het eimengsel. Verdeel over de quichevorm en verdeel de jalapeño erover. Bak de frittata in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie.
Haal uit de oven en laat 5 min. staan. Meng ondertussen de salade met de rest van de olie en peper en serveer bij de frittata.
Maistortilla met jalapeño
Als je van aardappeltortilla houdt, probeer dit dan eens! We voegen er mais, winterpeen en kruiden aan toe. Extra kick: jalapeño. Extra plus: een gezonde maaltijd vanavond!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198092_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
645 kcal
15 min. bereiden
5 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui, peen en aardappeltjes 10 min. op middelhoog vuur. Voeg na 8 min. de tomatenpuree toe en bak 2 min.
Giet ondertussen de mais af in een vergiet en laat goed uitlekken. Doe de helft van de mais met de eieren, zuivelspread, komijn, cayennepeper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Snijd de jalapeño in ringen.
Voeg de rest van de mais toe aan het aardappelmengsel en meng met het volkorentarwemeel, de geraspte kaas en het eimengsel. Verdeel over de quichevorm en verdeel de jalapeño erover. Bak de frittata in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie.
Haal uit de oven en laat 5 min. staan. Meng ondertussen de salade met de rest van de olie en peper en serveer bij de frittata.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)150 g middelgrote uien
200 g winterpeen
3 el zonnebloemolie
500 g bakaardappeltjes
70 g tomatenpuree
680 g maiskorrels in blik
10 scharreleieren
100 g zuivelspread naturel
2 tl gemalen komijn
1 tl gemalen cayennepeper
1 jalapeñopeper
2 el volkorentarwemeel
50 g geraspte kaas 30+
100 g krulslamelange
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
quichevorm (Ø 26 cm, ingevet)