Maistortilla met jalapeño
bewaar
bewaar

Maistortilla met jalapeño

Als je van aardappeltortilla houdt, probeer dit dan eens! We voegen er mais, winterpeen en kruiden aan toe. Extra kick: jalapeño. Extra plus: een gezonde maaltijd vanavond!

15 min. bereiden / 40 min. oventijd / 5 min. wachten

zeer pittig
Nutri-Score AWat is Nutri-Score?

14 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van een ½ cm. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en bak de ui, peen en aardappeltjes 10 min. op middelhoog vuur. Voeg na 8 min. de tomatenpuree toe en bak 2 min.

Giet ondertussen de mais af in een vergiet en laat goed uitlekken. Doe de helft van de mais met de eieren, zuivelspread, komijn, cayennepeper en eventueel zout in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Snijd de jalapeño in ringen.

Voeg de rest van de mais toe aan het aardappelmengsel en meng met het volkorentarwemeel, de geraspte kaas en het eimengsel. Verdeel over de quichevorm en verdeel de jalapeño erover. Bak de frittata in ca. 40 min. in de oven goudbruin en gaar. Dek eventueel na 30 min. af met aluminiumfolie.

Haal uit de oven en laat 5 min. staan. Meng ondertussen de salade met de rest van de olie en peper en serveer bij de frittata.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Maistortilla met jalapeño

Als je van aardappeltortilla houdt, probeer dit dan eens! We voegen er mais, winterpeen en kruiden aan toe. Extra kick: jalapeño. Extra plus: een gezonde maaltijd vanavond!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig