Mealprep romige runderstoof
bewaar
bewaar

Mealprep romige runderstoof

Deze romige runderstoof kost wat tijd, maar dan maak je ook gelijk 12 porties! Perfect om in te vriezen en later op te warmen met wat aardappelpuree en een salade, (volkoren)pasta- of bulgur met basilicum of bosui.

1 uur bereiden / 4 uur wachten

Nutri-Score AWat is Nutri-Score?

12 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Schil de winterpeen en snijd samen met de bleekselderij in kleine blokjes van een ½ cm.

Verhit de helft van de olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de runderriblappen 10 min., keer halverwege. Haal uit de pan.

Doe de rest van de olie in de pan en fruit de ui, knoflook, peen en bleekselderij 8 min., roer regelmatig. Voeg de tomatenpuree toe en doe het vlees terug in de pan. Voeg de gepelde tomaten, azijn en het water toe en breng aan de kook.

Voeg de takjes tijm toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 3½ - 4 uur op laag vuur stoven met de deksel half op de pan. Stoof de laatste 10 min. zonder deksel, zodat de stoof nog iets inkookt.

Verwijder de tijm. Haal het vlees uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar tot stoofvlees. Doe terug in de pan en roer de zuivelspread door de stoof. Laat afkoelen en verdeel over diepvrieszakken of -bakken.

bewaartipJe kunt de stoof ca. 3 maanden in de vriezer bewaren.
combinatietipDit recept kun je makkelijk 'mealpreppen': vooraf een grote hoeveelheid koken, invriezen en op een later moment verschillende keren van eten. Serveer het dan met aardappelpuree en een groene salade, volkorenpasta en basilicum of volkorenbulgur en fijngesneden bosui voor een volledige maaltijd.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mealprep romige runderstoof

Deze romige runderstoof kost wat tijd, maar dan maak je ook gelijk 12 porties! Perfect om in te vriezen en later op te warmen met wat aardappelpuree en een salade, (volkoren)pasta- of bulgur met basilicum of bosui.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig