'Shakshuka' met pompoen en geitenkaas
bewaar
bewaar

'Shakshuka' met pompoen en geitenkaas

Dol op shakshuka? Probeer dan eens deze met een twist van paprika en pompoen voor een prachtige kleur. Top 'm af met geitenkaas en serveer met volkorenwraps voor een gezonde, budgetproof avondmaaltijd.

30 min. bereiden / 15 min. wachten

licht pittig
Nutri-Score BWat is Nutri-Score?

13 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de paprikablokjes en pompoenstukjes 8-10 min. Roer regelmatig.

Snipper ondertussen de uien. Snijd de knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes.

Voeg de ui, knoflook, tomaat, gerookte-paprikapoeder en komijn toe aan de pan en bak nog 3-4 min. Voeg het kokend water toe en laat 15 min. op middelhoog vuur stoven zonder deksel.

Schep ¼ van de pompoenstoof in de hoge beker van de staafmixer en pureer fijn. Doe terug in de pan. Roer alles door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Maak met een (soep)lepel 4 kuiltjes in de stoof en breek de eieren erboven. Bestrooi met peper. Laat met de deksel op de pan 12-14 min. stoven tot het eiwit net gestold is. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn.

Haal de shakshuka van het vuur. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie. Serveer de tortilla’s erbij.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Shakshuka' met pompoen en geitenkaas

Dol op shakshuka? Probeer dan eens deze met een twist van paprika en pompoen voor een prachtige kleur. Top 'm af met geitenkaas en serveer met volkorenwraps voor een gezonde, budgetproof avondmaaltijd.

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig