'Shakshuka' met pompoen en geitenkaas
Dol op shakshuka? Probeer dan eens deze met een twist van paprika en pompoen voor een prachtige kleur. Top 'm af met geitenkaas en serveer met volkorenwraps voor een gezonde, budgetproof avondmaaltijd.
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de paprikablokjes en pompoenstukjes 8-10 min. Roer regelmatig.
Snipper ondertussen de uien. Snijd de knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes.
Voeg de ui, knoflook, tomaat, gerookte-paprikapoeder en komijn toe aan de pan en bak nog 3-4 min. Voeg het kokend water toe en laat 15 min. op middelhoog vuur stoven zonder deksel.
Schep ¼ van de pompoenstoof in de hoge beker van de staafmixer en pureer fijn. Doe terug in de pan. Roer alles door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak met een (soep)lepel 4 kuiltjes in de stoof en breek de eieren erboven. Bestrooi met peper. Laat met de deksel op de pan 12-14 min. stoven tot het eiwit net gestold is. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn.
Haal de shakshuka van het vuur. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie. Serveer de tortilla’s erbij.
'Shakshuka' met pompoen en geitenkaas
Dol op shakshuka? Probeer dan eens deze met een twist van paprika en pompoen voor een prachtige kleur. Top 'm af met geitenkaas en serveer met volkorenwraps voor een gezonde, budgetproof avondmaaltijd.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198095_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
30 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en bak de paprikablokjes en pompoenstukjes 8-10 min. Roer regelmatig.
Snipper ondertussen de uien. Snijd de knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes.
Voeg de ui, knoflook, tomaat, gerookte-paprikapoeder en komijn toe aan de pan en bak nog 3-4 min. Voeg het kokend water toe en laat 15 min. op middelhoog vuur stoven zonder deksel.
Schep ¼ van de pompoenstoof in de hoge beker van de staafmixer en pureer fijn. Doe terug in de pan. Roer alles door en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Maak met een (soep)lepel 4 kuiltjes in de stoof en breek de eieren erboven. Bestrooi met peper. Laat met de deksel op de pan 12-14 min. stoven tot het eiwit net gestold is. Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de peterselie fijn.
Haal de shakshuka van het vuur. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de fijngesneden peterselie. Serveer de tortilla’s erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)4 el milde olijfolie
450 g diepvries paprikablokjes
450 g diepvries biologische pompoenstukjes
200 g middelgrote uien
2 tenen knoflook
150 g trostomaten
1½ tl gerookte paprikapoeder hot
1½ tl gemalen komijn
150 ml kokend water
4 middelgrote scharreleieren
4 volkorentortillawraps
10 g verse peterselie
100 g pure geitenkaas 45+
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker