Pastinaakstamp met hamlapje en gebakken appeltjes
bewaar
bewaar

Pastinaakstamp met hamlapje en gebakken appeltjes

Door de aardappel-pastinaakpuree te serveren met gebakken uien en appels krijg je een prachtige, winterse smaakcombinatie. Met een hamlapje erbij heb je dan een gezonde en budgetproof maaltijd op tafel!

30 min. bereiden

Nutri-Score AWat is Nutri-Score?

8 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en pastinaak, snijd ze in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Giet af, hou een paar stukken pastinaak apart en doe de rest terug in de pan. Voeg de melk toe en stamp met de pureestamper. Snijd de achtergehouden pastinaak in blokjes.

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de hamlappen 12 min. op middelhoog vuur, keer halverwege. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snipper ondertussen de uien en snijd de appel in blokjes van een ½ cm.

Haal het vlees uit de pan en laat afgedekt rusten. Bak de ui en appel in het achtergebleven bakvet 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Snijd het vlees in repen van 1 cm. Snijd de selderij fijn, schep door het ui-appelmengsel.

Verdeel de stamppot met de blokjes pastinaak, het ui-appelmengsel en het vlees over borden.

vegatipIn plaats van magere hamlappen kun je ook 280 g plantaardige spekjes (AH Terra) gebruiken.
resttipDe rest van de selderij is heerlijk in soepen en salades.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pastinaakstamp met hamlapje en gebakken appeltjes

Door de aardappel-pastinaakpuree te serveren met gebakken uien en appels krijg je een prachtige, winterse smaakcombinatie. Met een hamlapje erbij heb je dan een gezonde en budgetproof maaltijd op tafel!

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig