Gevulde flespompoen met romige orzo
Gezond eten hoeft niet saai te zijn. Kijk maar naar deze prachtige pompoen gevuld met orzo en zwarte bonen in een romige saus van zuivelspread.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Prik het vruchtvlees een paar keer in met een vork. Besprenkel elk snijvlak met een halve el ½ olie en leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 45-50 min. in de oven tot het vruchtvlees zacht is.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de bonen, picadillo, de helft van de chilivlokken en de tomatenpuree toe en bak 3 min. Schep de gekookte orzo, 50 ml kookvocht (per 4 personen) en de zuivelspread erdoor en zet het vuur uit.
Haal de pompoen uit de oven en zet de oven op 180 °C. Laat de pompoen 5 min. afkoelen. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, maar laat langs de schil 1 cm zitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en meng door de orzo. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de pompoenhelften met de orzo-pompoenvulling en duw goed aan.
Verdeel de rest van de zuivelspread en chilivlokken erover. Bak nog ca. 15 min. in de oven. Snijd de koriander fijn en bestrooi de gevulde pompoenhelften ermee. Serveer eventueel overgehouden orzovulling erbij, verwarm deze vlak voor het serveren.
Gevulde flespompoen met romige orzo
Gezond eten hoeft niet saai te zijn. Kijk maar naar deze prachtige pompoen gevuld met orzo en zwarte bonen in een romige saus van zuivelspread.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD198037_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
5 min. wachten
65 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant. Prik het vruchtvlees een paar keer in met een vork. Besprenkel elk snijvlak met een halve el ½ olie en leg met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 45-50 min. in de oven tot het vruchtvlees zacht is.
Kook ondertussen de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Spoel de bonen onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. op laag vuur. Voeg de bonen, picadillo, de helft van de chilivlokken en de tomatenpuree toe en bak 3 min. Schep de gekookte orzo, 50 ml kookvocht (per 4 personen) en de zuivelspread erdoor en zet het vuur uit.
Haal de pompoen uit de oven en zet de oven op 180 °C. Laat de pompoen 5 min. afkoelen. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, maar laat langs de schil 1 cm zitten. Snijd het vruchtvlees in stukjes en meng door de orzo. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de pompoenhelften met de orzo-pompoenvulling en duw goed aan.
Verdeel de rest van de zuivelspread en chilivlokken erover. Bak nog ca. 15 min. in de oven. Snijd de koriander fijn en bestrooi de gevulde pompoenhelften ermee. Serveer eventueel overgehouden orzovulling erbij, verwarm deze vlak voor het serveren.
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 biologische flespompoen
2 el milde olijfolie
150 g volkorenorzo
800 g zwarte bonen
2 tenen knoflook
1 el picadillo
½ tl chilivlokken
70 g tomatenpuree
200 g zuivelspread naturel
7½ g verse koriander
Dit heb je nodig
bakpapier