Vegan chili sin carne (advertorial)
'Sin carne' zegt het al: zonder vlees. Deze vegan chili sin carne met kidneybonen en rode paprika maak je af met een frisse avocadosalsa en een schep plantaardige crème fraîche.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en picadillo toe en bak 2 min. Roer regelmatig.
Voeg de kidneybonen samen met de gepelde tomaten toe aan de pan. Druk met een houten lepel de tomaten in stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15-20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers en halve vrucht uit. Snijd de rest in parten. Snijd de koriander fijn en de jalapeñoplakjes grof. Snijd de avocado’s in blokjes.
Schep de avocado om met het limoenrasp, 1 el sap (per 4 personen), de jalapeño, koriander, peper en eventueel zout. Serveer de chili sin carne met het plantaardig alternatief voor crème fraîche, de avocado en de rijst.
Vegan chili sin carne (advertorial)
'Sin carne' zegt het al: zonder vlees. Deze vegan chili sin carne met kidneybonen en rode paprika maak je af met een frisse avocadosalsa en een schep plantaardige crème fraîche.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en paprika 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en picadillo toe en bak 2 min. Roer regelmatig.
Voeg de kidneybonen samen met de gepelde tomaten toe aan de pan. Druk met een houten lepel de tomaten in stukjes. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15-20 min. stoven met de deksel op de pan. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers en halve vrucht uit. Snijd de rest in parten. Snijd de koriander fijn en de jalapeñoplakjes grof. Snijd de avocado’s in blokjes.
Schep de avocado om met het limoenrasp, 1 el sap (per 4 personen), de jalapeño, koriander, peper en eventueel zout. Serveer de chili sin carne met het plantaardig alternatief voor crème fraîche, de avocado en de rijst.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
2 rode paprika's
1 el zonnebloemolie
1½ el picadillo
620 g Bonduelle rode kidneybonen in blik
400 g gepelde tomaten in blik
300 g langgraanrijst
1 biologische limoen
7½ g verse koriander
1 el jalapeñoplakjes in pot
2 eetrijpe avocado's
125 g plantaardig alternatief voor crème fraîche