Lasagne met zwarte bonen en spinazie (advertorial)
Wil je je lasagne extra eiwitten geven? Gooi er dan wat zwarte bonen bij! Lekker met een romig laagje van ricotta en spinazie afgetopt met mozzarella.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en het gehakt 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel de bonen af, laat uitlekken en voeg toe aan het gehakt. Maak met keukentouw een bundeltje van de kruidenmix en voeg toe aan het gehakt. Blus af met de wijn en voeg de polpa toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Haal uit de pan en meng met de ricotta.
Verwijder het kruidenbuiltje uit de tomatensaus. Bedek de ovenschaal met een dun laagje saus. Verdeel daarover achtereenvolgens een laag lasagnebladen, een laagje tomatensaus, een laag lasagnebladen en een laag spinazie. Herhaal deze stappen en eindig met de spinazie. Rasp de kaas erover en bestrooi met de mozzarella. Bak in 35-40 min. gaar in de oven.
Lasagne met zwarte bonen en spinazie (advertorial)
Wil je je lasagne extra eiwitten geven? Gooi er dan wat zwarte bonen bij! Lekker met een romig laagje van ricotta en spinazie afgetopt met mozzarella.
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
30 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en het gehakt 10 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel de bonen af, laat uitlekken en voeg toe aan het gehakt. Maak met keukentouw een bundeltje van de kruidenmix en voeg toe aan het gehakt. Blus af met de wijn en voeg de polpa toe. Breng aan de kook en laat 20 min. op laag vuur koken.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Haal uit de pan en meng met de ricotta.
Verwijder het kruidenbuiltje uit de tomatensaus. Bedek de ovenschaal met een dun laagje saus. Verdeel daarover achtereenvolgens een laag lasagnebladen, een laagje tomatensaus, een laag lasagnebladen en een laag spinazie. Herhaal deze stappen en eindig met de spinazie. Rasp de kaas erover en bestrooi met de mozzarella. Bak in 35-40 min. gaar in de oven.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
380 g HAK zwarte bonen in pak
20 g verse Italiaanse kruidenmix
250 ml rode wijn
800 g polpa in blik
400 g verse spinazie
250 g ricotta
250 g verse lasagnebladen
60 g Parmigiano Reggiano 32+ kaas
100 g geraspte mozzarella
Dit heb je nodig
keukentouw
ovenschaal (30 x 20 cm)