Meng in een steelpan de vissaus, tamarindepasta en kokosbloesemsuiker met het water en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Doe de noedels in een hittebestendige kom. Schenk er kokend water over tot ze onderstaan en laat 2 min. weken. Giet de noedels af en spoel onder koud stromend water.
Snijd de helft van de bosuitjes in stukken van 3 cm. Snijd de rest van de bosuitjes in ringetjes. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadjes voor een mildere pad thai.
Verhit de olie in een grote wok op hoog vuur en roerbak hierin de garnalen met de grote stukken bosui en sjalot 5 min. Voeg na 3 min. de knoflook toe.
Schuif alles in de pan naar één kant en breek de eieren boven de lege kant van de wok. Maak de dooiers kapot en roer na 30 sec. alles door elkaar.
Voeg de helft van de taugé toe en bak 1 min. mee. Voeg de noedels en saus toe, schep alles goed om en haal de pan van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de pinda’s grof. Snijd de limoenen in partjes. Schep de noedels op de borden en verdeel de rest van de taugé, de fijngesneden bosui en de limoenpartjes erover. Bestrooi met de pinda’s en rode peper.
Pad thai met garnalen
Iconisch gerecht uit Thailand, deze noedels. Pad thai zijn rijstnoedels met taugé, ei en vlees, vis of kip. De combinatie van o.a. tamarinde en vissaus geven de noedels hun kenmerkende smaak.
- serveertipLekker met extra chilivlokken en verse koriander.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pad thai met garnalen
Iconisch gerecht uit Thailand, deze noedels. Pad thai zijn rijstnoedels met taugé, ei en vlees, vis of kip. De combinatie van o.a. tamarinde en vissaus geven de noedels hun kenmerkende smaak.

hoofdgerecht
4 personen
655 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Meng in een steelpan de vissaus, tamarindepasta en kokosbloesemsuiker met het water en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Doe de noedels in een hittebestendige kom. Schenk er kokend water over tot ze onderstaan en laat 2 min. weken. Giet de noedels af en spoel onder koud stromend water.
Snijd de helft van de bosuitjes in stukken van 3 cm. Snijd de rest van de bosuitjes in ringetjes. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Maak de rode peper schoon en snijd in dunne ringen. Verwijder eventueel de zaadjes voor een mildere pad thai.
Verhit de olie in een grote wok op hoog vuur en roerbak hierin de garnalen met de grote stukken bosui en sjalot 5 min. Voeg na 3 min. de knoflook toe.
Schuif alles in de pan naar één kant en breek de eieren boven de lege kant van de wok. Maak de dooiers kapot en roer na 30 sec. alles door elkaar.
Voeg de helft van de taugé toe en bak 1 min. mee. Voeg de noedels en saus toe, schep alles goed om en haal de pan van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de pinda’s grof. Snijd de limoenen in partjes. Schep de noedels op de borden en verdeel de rest van de taugé, de fijngesneden bosui en de limoenpartjes erover. Bestrooi met de pinda’s en rode peper.
serveertip:Lekker met extra chilivlokken en verse koriander.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 el vissaus
4 el tamarindepasta
6 el kokosbloesemsuiker
2 el water
225 g Thaise witte rijstnoedels
4 bosuitjes
4 sjalotten
3 tenen knoflook
1 rode peper
3 el zonnebloemolie
185 g roerbakgarnalen naturel
2 middelgrote scharreleieren
250 g taugé
100 g ongezouten pinda's
2 biologische limoenen