Pizza carbonara

Wat als je de smaken van carbonara op een pizza doet? Gewaagd. Maar de combi van een krokante bodem met een romige saus, kaas en spekjes werkt stiekem eigenlijk wel. Probeer maar eens!

650 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 14 min. oventijd

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep uit de pan en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Rasp de Pecorino. Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie of boter en bak de guancialeblokjes 2-4 min. tot lichtbruin.

  2. Rol het pizzadeeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en de tweede op een rooster. Bak de pizza’s 12-14 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Wissel halverwege de bakplaat en het rooster. Verdeel de carbonarasaus, ⅔ van de geraspte kaas en de gebakken guanciale erover en bestrooi met peper.

  3. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

  4. Haal de pizza’s uit de oven en bestrooi met de rest van de Pecorino en de peterselie.

  • algemeenDe voedingswaarden van dit recept zijn berekend op basis van een halve pizza. Eet er een rijkgevulde salade naast voor een volwaardig hoofdgerecht.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pizza carbonara

Wat als je de smaken van carbonara op een pizza doet? Gewaagd. Maar de combi van een krokante bodem met een romige saus, kaas en spekjes werkt stiekem eigenlijk wel. Probeer maar eens!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig