Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep uit de pan en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Rasp de Pecorino. Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie of boter en bak de guancialeblokjes 2-4 min. tot lichtbruin.
Rol het pizzadeeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en de tweede op een rooster. Bak de pizza’s 12-14 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Wissel halverwege de bakplaat en het rooster. Verdeel de carbonarasaus, ⅔ van de geraspte kaas en de gebakken guanciale erover en bestrooi met peper.
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Haal de pizza’s uit de oven en bestrooi met de rest van de Pecorino en de peterselie.
Pizza carbonara
Wat als je de smaken van carbonara op een pizza doet? Gewaagd. Maar de combi van een krokante bodem met een romige saus, kaas en spekjes werkt stiekem eigenlijk wel. Probeer maar eens!
- algemeenDe voedingswaarden van dit recept zijn berekend op basis van een halve pizza. Eet er een rijkgevulde salade naast voor een volwaardig hoofdgerecht.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Pizza carbonara
Wat als je de smaken van carbonara op een pizza doet? Gewaagd. Maar de combi van een krokante bodem met een romige saus, kaas en spekjes werkt stiekem eigenlijk wel. Probeer maar eens!

bijgerecht
4 porties
650 kcal
10 min. bereiden
14 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep uit de pan en laat uitlekken op een bord bekleed met keukenpapier. Rasp de Pecorino. Verhit ondertussen een kleine koekenpan zonder olie of boter en bak de guancialeblokjes 2-4 min. tot lichtbruin.
Rol het pizzadeeg met het meegeleverde bakpapier uit op een bakplaat en de tweede op een rooster. Bak de pizza’s 12-14 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Wissel halverwege de bakplaat en het rooster. Verdeel de carbonarasaus, ⅔ van de geraspte kaas en de gebakken guanciale erover en bestrooi met peper.
Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Haal de pizza’s uit de oven en bestrooi met de rest van de Pecorino en de peterselie.
algemeen:De voedingswaarden van dit recept zijn berekend op basis van een halve pizza. Eet er een rijkgevulde salade naast voor een volwaardig hoofdgerecht.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
75 g guanciale blokjes
100 g Pecorino Romano
520 g koelvers pizzadeeg
150 g pastasaus carbonara
10 g verse platte peterselie