Baked eggs 'carbonara' met witte asperges

Met een knipoog naar carbonara: baked eggs met guanciale en Pecorino Romano. We laten de spaghetti achterwege en voegen witte asperges en peterselie toe. Het perfecte lente-ontbijt!

350 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 15 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voorop 175 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de guancialeblokjes in 5-7 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Rasp de kaas. Splits voorzichtig de eieren, hou de dooiers heel. Meng de crème fraîche met de eiwitten, de helft van de guancialeblokjes en de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak de asperges schoon, snijd in stukken van 3 cm en kook ze 3 min. in ruim kokend water.

  3. Verdeel het crème-fraîchemengsel over de ramequins. Verdeel de asperges erover en leg voorzichtig 1 dooier in elke vorm. Bak 12-15 min. in het midden van de oven.

  4. Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd in 4 repen (broodsoldaatjes). Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de baked eggs met de rest van de guancialeblokjes en de peterselie en serveer met de broodsoldaatjes.

Baked eggs 'carbonara' met witte asperges

Met een knipoog naar carbonara: baked eggs met guanciale en Pecorino Romano. We laten de spaghetti achterwege en voegen witte asperges en peterselie toe. Het perfecte lente-ontbijt!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig