Verwarm de oven voorop 175 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de guancialeblokjes in 5-7 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Rasp de kaas. Splits voorzichtig de eieren, hou de dooiers heel. Meng de crème fraîche met de eiwitten, de helft van de guancialeblokjes en de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak de asperges schoon, snijd in stukken van 3 cm en kook ze 3 min. in ruim kokend water.
Verdeel het crème-fraîchemengsel over de ramequins. Verdeel de asperges erover en leg voorzichtig 1 dooier in elke vorm. Bak 12-15 min. in het midden van de oven.
Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd in 4 repen (broodsoldaatjes). Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de baked eggs met de rest van de guancialeblokjes en de peterselie en serveer met de broodsoldaatjes.
Baked eggs 'carbonara' met witte asperges
Met een knipoog naar carbonara: baked eggs met guanciale en Pecorino Romano. We laten de spaghetti achterwege en voegen witte asperges en peterselie toe. Het perfecte lente-ontbijt!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Baked eggs 'carbonara' met witte asperges
Met een knipoog naar carbonara: baked eggs met guanciale en Pecorino Romano. We laten de spaghetti achterwege en voegen witte asperges en peterselie toe. Het perfecte lente-ontbijt!

4 personen
350 kcal
10 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voorop 175 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en bak de guancialeblokjes in 5-7 min. knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
Rasp de kaas. Splits voorzichtig de eieren, hou de dooiers heel. Meng de crème fraîche met de eiwitten, de helft van de guancialeblokjes en de kaas en breng op smaak met peper en eventueel zout. Maak de asperges schoon, snijd in stukken van 3 cm en kook ze 3 min. in ruim kokend water.
Verdeel het crème-fraîchemengsel over de ramequins. Verdeel de asperges erover en leg voorzichtig 1 dooier in elke vorm. Bak 12-15 min. in het midden van de oven.
Rooster ondertussen de sneetjes brood in de broodrooster en snijd in 4 repen (broodsoldaatjes). Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de baked eggs met de rest van de guancialeblokjes en de peterselie en serveer met de broodsoldaatjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
100 g guanciale blokjes
70 g Pecorino Romano
4 middelgrote scharreleieren
80 g crème fraîche
100 g witte asperges
2 sneetjes wit casinobrood
5 g verse peterselie
Dit heb je nodig
ramequins (Ø 10 cm, ingevet)
broodrooster