Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de sperziebonen in kleine stukjes van 1.5 cm. Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de sperziebonen 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de boemboe en het water toe en bak 2 min. mee.
Voeg de spitskool, peen julienne en gekookte rijst toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de tempeh in de breedte, snijd in dunne plakken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tempeh 6 min. Voeg de ketjap toe en bak nog 2 min.
Verdeel over borden en verdeel de tempeh en atjar erover.
Nasi goreng met tempeh (advertorial)
Hét recept voor nasi goreng? Dat is voor iedereen anders. Maak ’m dus gewoon zoals jij het het lekkerst vindt! Deze versie met tempeh is sowieso een hit en heb je al in 15 minuten op tafel. Lekker snel!
- combinatietipOok lekker met gebakken uitjes erover.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Nasi goreng met tempeh (advertorial)
Hét recept voor nasi goreng? Dat is voor iedereen anders. Maak ’m dus gewoon zoals jij het het lekkerst vindt! Deze versie met tempeh is sowieso een hit en heb je al in 15 minuten op tafel. Lekker snel!

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afgedekt staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de sperziebonen in kleine stukjes van 1.5 cm. Verhit ⅔ van de olie in een wok en roerbak de sperziebonen 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de boemboe en het water toe en bak 2 min. mee.
Voeg de spitskool, peen julienne en gekookte rijst toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de tempeh in de breedte, snijd in dunne plakken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tempeh 6 min. Voeg de ketjap toe en bak nog 2 min.
Verdeel over borden en verdeel de tempeh en atjar erover.
combinatietip:Ook lekker met gebakken uitjes erover.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte snelkookrijst
200 g verse sperziebonen
3 el arachideolie
95 g Conimex nasi goreng boemboe
50 ml water
200 g koelvers fijngesneden spitskool
150 g peen julienne
250 g tempeh
2 el ketjap manis
180 g atjar tjampoer