Verhit de olie in een (soep)pan en bak de boemboe soto 2-3 min. Schenk er het kokende water bij en verkruimel het halve bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en voeg de kipfilets toe. Laat 20 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Voeg de laatste 2 min. de taugé toe.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Kook de aardappel in ca. 10 min. gaar. Kook de eieren 7 min., laat schrikken onder koud stromend water, schil en halveer ze.
Doe de mihoen in een hittebestendige kom en schenk er kokend water over tot de noedels onderstaan. Laat 2-3 min. staan, giet af en laat uitlekken. Snijd de limoen in kwarten, de tomaten in dunne parten en snijd de selderij fijn.
Haal de kipfilets uit de soep en trek met 2 vorken uit elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de mihoen, aardappel, kip, tomaat en het ei over diepe borden. Verdeel de soep met de taugé erover en bestrooi met de selderij. Serveer de limoen en gebakken uitjes erbij.
Soto ayam met mihoen (advertorial)
Met een boemboe voeg je in één keer bakken smaak toe aan je gerecht, zoals aan deze soto met noedels, aardappel en tomaat.
- combinatietipWil je meer groente in je soep? Voeg dan fijngesneden kool toe.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Soto ayam met mihoen (advertorial)
Met een boemboe voeg je in één keer bakken smaak toe aan je gerecht, zoals aan deze soto met noedels, aardappel en tomaat.

hoofdgerecht
4 personen
495 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een (soep)pan en bak de boemboe soto 2-3 min. Schenk er het kokende water bij en verkruimel het halve bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en voeg de kipfilets toe. Laat 20 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Voeg de laatste 2 min. de taugé toe.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Kook de aardappel in ca. 10 min. gaar. Kook de eieren 7 min., laat schrikken onder koud stromend water, schil en halveer ze.
Doe de mihoen in een hittebestendige kom en schenk er kokend water over tot de noedels onderstaan. Laat 2-3 min. staan, giet af en laat uitlekken. Snijd de limoen in kwarten, de tomaten in dunne parten en snijd de selderij fijn.
Haal de kipfilets uit de soep en trek met 2 vorken uit elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de mihoen, aardappel, kip, tomaat en het ei over diepe borden. Verdeel de soep met de taugé erover en bestrooi met de selderij. Serveer de limoen en gebakken uitjes erbij.
combinatietip:Wil je meer groente in je soep? Voeg dan fijngesneden kool toe.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el zonnebloemolie
100 g Kokki Djawa boemboe soto
1½ l kokend water
½ kippenbouillontablet
300 g scharrelkipfilets
250 g taugé
200 g vastkokende aardappelen
2 witte scharreleieren
200 g mihoen
1 limoen
200 g tomaten
10 g verse selderij
30 g gebakken uitjes