Leg de satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan (om verbranding op de barbecue te voorkomen). Steek de barbecue aan.
Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken, snijd de kleinste paddenstoelen niet. Rijg ze om en om, dicht op elkaar, op de natte satéprikkers. Bestrijk met de helft van de milde olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de spiesjes in 10-15 min. gaar op de barbecue.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en hak de pinda’s fijn. Verhit de rest van de milde olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en pinda’s 3-5 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om. Snijd ondertussen de kruiden zo fijn mogelijk, boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Meng de kruiden en het citroenrasp door het noten-knoflookmengsel.
Snijd de citroen in parten. Besprenkel de spiesen met de extra vierge olijfolie en serveer met de kruiden-knoflookcrunch en citroenparten.
Gegrilde paddenstoelenspiesjes van de BBQ
Gek op paddenstoelen van de BBQ? Probeer deze gegrilde-paddenstoelen-spiesjes geserveerd met kruiden-knoflookcrunch: een mix van knoflook, pinda, kruiden en citroen. Dat is smaakvol en geeft een lekkere crunch!
- combinatietipLekker met extra zeezout over de spiesen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gegrilde paddenstoelenspiesjes van de BBQ
Gek op paddenstoelen van de BBQ? Probeer deze gegrilde-paddenstoelen-spiesjes geserveerd met kruiden-knoflookcrunch: een mix van knoflook, pinda, kruiden en citroen. Dat is smaakvol en geeft een lekkere crunch!

bijgerecht
6 porties
245 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Leg de satéprikkers in een schaal, schenk er koud water bij tot ze onderstaan (om verbranding op de barbecue te voorkomen). Steek de barbecue aan.
Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken, snijd de kleinste paddenstoelen niet. Rijg ze om en om, dicht op elkaar, op de natte satéprikkers. Bestrijk met de helft van de milde olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de spiesjes in 10-15 min. gaar op de barbecue.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en hak de pinda’s fijn. Verhit de rest van de milde olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook en pinda’s 3-5 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om. Snijd ondertussen de kruiden zo fijn mogelijk, boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Meng de kruiden en het citroenrasp door het noten-knoflookmengsel.
Snijd de citroen in parten. Besprenkel de spiesen met de extra vierge olijfolie en serveer met de kruiden-knoflookcrunch en citroenparten.
combinatietip:Lekker met extra zeezout over de spiesen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
450 g paddenstoelen voor Aziatische gerechten
4 el milde olijfolie
2 tenen knoflook
50 g ongezouten pinda's
10 g verse koriander
10 g verse basilicum
1 biologische citroen
4 el extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
satéprikker 20 cm
barbecue
bakkwastje