Eén-ei-chocoladecake

Nog een eitje over van pasen? Deze droomcake met koffie en chocolade maak je maar met één ei! Komt dat even goed uit.

160 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 35 min. oventijd / 55 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en laat de espresso afkoelen. Zeef de bloem, cacao en bakpoeder in een mengkom. Meng de suiker erdoor.

  2. Klop het ei los met de melk en de afgekoelde espresso. Meng de olie erdoor.

  3. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en schenk het eimengsel erbij. Meng met een garde tot een glad beslag.

  4. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Bak 30-35 min. in de oven tot gaar of tot de satéprikker er schoon uitkomt.

  5. Haal de cake uit de oven, bestrooi met de hagelslag en laat 10 min. in de vorm afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat 45 min. volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.

  • resttipHeb je chocoladepaaseitjes of andere chocolade over? Smelt die dan au bain-marie met 2 el roomboter tot een snelle ganache. Besprenkel de afgekoelde cake hiermee.
  • bereidingstipEten er kinderen mee? Laat dan de espresso achterwege.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Eén-ei-chocoladecake

Nog een eitje over van pasen? Deze droomcake met koffie en chocolade maak je maar met één ei! Komt dat even goed uit.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig