Verwarm de oven voor op 180 ºC en laat de espresso afkoelen. Zeef de bloem, cacao en bakpoeder in een mengkom. Meng de suiker erdoor.
Klop het ei los met de melk en de afgekoelde espresso. Meng de olie erdoor.
Maak een kuiltje in het bloemmengsel en schenk het eimengsel erbij. Meng met een garde tot een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Bak 30-35 min. in de oven tot gaar of tot de satéprikker er schoon uitkomt.
Haal de cake uit de oven, bestrooi met de hagelslag en laat 10 min. in de vorm afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat 45 min. volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Eén-ei-chocoladecake
Nog een eitje over van pasen? Deze droomcake met koffie en chocolade maak je maar met één ei! Komt dat even goed uit.
- resttipHeb je chocoladepaaseitjes of andere chocolade over? Smelt die dan au bain-marie met 2 el roomboter tot een snelle ganache. Besprenkel de afgekoelde cake hiermee.
- bereidingstipEten er kinderen mee? Laat dan de espresso achterwege.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Eén-ei-chocoladecake
Nog een eitje over van pasen? Deze droomcake met koffie en chocolade maak je maar met één ei! Komt dat even goed uit.

nagerecht
12 porties
160 kcal
15 min. bereiden
55 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC en laat de espresso afkoelen. Zeef de bloem, cacao en bakpoeder in een mengkom. Meng de suiker erdoor.
Klop het ei los met de melk en de afgekoelde espresso. Meng de olie erdoor.
Maak een kuiltje in het bloemmengsel en schenk het eimengsel erbij. Meng met een garde tot een glad beslag.
Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Bak 30-35 min. in de oven tot gaar of tot de satéprikker er schoon uitkomt.
Haal de cake uit de oven, bestrooi met de hagelslag en laat 10 min. in de vorm afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat 45 min. volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
resttip:Heb je chocoladepaaseitjes of andere chocolade over? Smelt die dan au bain-marie met 2 el roomboter tot een snelle ganache. Besprenkel de afgekoelde cake hiermee.
bereidingstip:Eten er kinderen mee? Laat dan de espresso achterwege.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
40 ml espresso
120 g tarwebloem
50 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
200 g kristalsuiker
1 middelgroot scharrelei
100 ml volle melk
2 el zonnebloemolie
2 el pure hagelslag
Dit heb je nodig
cakevorm (22cm, ingevet)
sateprikker