Hazelnoot-chocoladecake

Cake + hazelnootpasta + chocolade = laag voor laag genieten van deze chocolade-lagencake.

425 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 50 min. oventijd / 1 uur 30 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop in een kom de eieren 5 min. met een mixer. Voeg de olie, karnemelk, suiker en espresso oploskoffie toe en mix nog 2 min. Zeef de bloem, bak-en cacaopoeder en een snufje zout boven het mengsel en mix nog 1 min.

  2. Klem een stuk bakpapier op de bodem van de springvorm. Verdeel het beslag erover en bak ca. 50 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat ca. 1 ½ uur afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Laat iets afkoelen en hak fijn.

  4. Klop de zuivelspread los met de hazelnootpasta en bewaar koel tot gebruik . Snijd de bovenkant van de cake eraf, zodat die vlak is en halveer de cake horizontaal. Bestrijk de onderste laag met ⅓ van de hazelnootspread. Leg de bovenste helft er omgekeerd op, met de platte kant naar boven. Verdeel de rest van de hazelnootspread over de bovenkant van de taart. Bestrooi de taart met de fijngehakte hazelnoten. Zet tot gebruik in de koelkast.

Hazelnoot-chocoladecake

Cake + hazelnootpasta + chocolade = laag voor laag genieten van deze chocolade-lagencake.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig