'Pastel de nata' met pistache

Pistache-lover? Dan moet je deze 'pastel de nata' met pistache proberen. Heerlijk met een romige custardvulling met pistachepasta en een topping van geroosterde pistachenootjes.

225 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 25 min. oventijd / 15 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Rol het bladerdeeg uit en rol op het bakpapier in de lengte weer strak op. Snijd in 12 gelijke stukken (per 12 stuks). Bestuif het werkblad met wat bloem en rol de stukken op de snijkant uit tot ronde plakjes van Ø 10 cm.

  2. Vet de muffinvorm heel goed in. Leg de plakjes in het midden van de ingevette muffinholten en duw met je duim en wijsvinger aan tot aan de rand, tot er mooie bakjes ontstaan.

  3. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil. Doe het water met de suiker, het kaneelstokje en de citroenschil in een steelpan en breng aan de kook. Roer door en laat 3 min. op laag vuur zachtjes koken tot een suikersiroop. Haal van het vuur.

  4. Splits de eieren (het eiwit gebruik je niet). Roer met een garde de eidooiers los in een kom. Roer de pistachepasta en melk er al kloppend door. Doe de bloem in een pan, voeg een scheut van het ei-melkmengsel toe en klop met een garde tot een glad beslag. Klop de rest van het ei-melkmengsel erdoor. Verhit het mengsel al roerend met een houten lepel 3 min. op laag tot middelhoog vuur.

  5. Voeg al roerend de suikersiroop toe. Blijf continu roeren en goed over de bodem schrapen tot er een vla-achtige saus ontstaat. De custard heeft de gewenste dikte als hij op de achterkant van de lepel blijft hangen. Dit duurt ca. 3 min. Zeef de custard boven een kom en doe in een maatbeker.

  6. Schenk de custard in de bladerdeegbakjes tot maximaal 1 cm onder de rand. Bak de pastels de nata in 20-25 min. goudgeel en gaar in de oven.

  7. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.

  8. Laat de pastels de nata 5 min. afkoelen, haal ze met een scherp mesje uit de muffinvorm en laat ze nog 10 min. verder afkoelen op een rooster. Bestrooi met de pistachenoten en serveer lauwwarm.

  • bereidingstipJe kunt de pastel de nata 2-3 dagen bewaren in een afgesloten bak in de koelkast.
  • resttipMaak met de overgebleven eiwitten een pavlova, meringue of bitterkoekjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

'Pastel de nata' met pistache

Pistache-lover? Dan moet je deze 'pastel de nata' met pistache proberen. Heerlijk met een romige custardvulling met pistachepasta en een topping van geroosterde pistachenootjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig