Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Rooster de pistachenoten 5 min. Laat afkoelen op een bord en hak heel fijn.
Klop ondertussen de eieren los met de melk en suiker. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Haal de plakken croissantbrood door het eimengsel en bak het brood in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
Besmeer het croissantbrood met de pistachecrème en bestrooi met de pistachekruim.
Croissantbrood-wentelteefje met pistachespread
Boterzacht croissantbrood omgetoverd tot goudbruine wentelteefjes. En dan ook nog romige pistachespread! Deze zoete verwennerij lusten wij wel elke dag.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Croissantbrood-wentelteefje met pistachespread
Boterzacht croissantbrood omgetoverd tot goudbruine wentelteefjes. En dan ook nog romige pistachespread! Deze zoete verwennerij lusten wij wel elke dag.

4 porties
425 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Rooster de pistachenoten 5 min. Laat afkoelen op een bord en hak heel fijn.
Klop ondertussen de eieren los met de melk en suiker. Verhit de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Haal de plakken croissantbrood door het eimengsel en bak het brood in ca. 5 min. goudbruin. Keer halverwege.
Besmeer het croissantbrood met de pistachecrème en bestrooi met de pistachekruim.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 porties)
20 g gepelde pistachenoten
2 middelgrote scharreleieren
150 ml volle melk
1 el kristalsuiker
40 g ongezouten roomboter
4 sneetjes croissantbrood
4 el pistachecrème