Doe de bloem en gist in de keukenmachine en meng met de deeghaken 1 min. op de laagste stand. Voeg de eieren en melk toe en mix 3 min. op de hoogste stand tot alles is gemengd. Snijd ondertussen de boter in blokjes van 2 cm. Voeg het zout toe aan het deeg en voeg ook de boter in 4 delen toe. Meng 10 min. of tot het deeg alle boter heeft opgenomen.
Haal het deeg uit de keukenmachine. Bestrijk zowel een grote kom als het deeg met de olie. Doe het deeg in de kom en dek af met vershoudfolie. Zet minimaal 12 uur in de koelkast.
Meng de basterdsuiker met de miso. Bestrooi het werkblad royaal met bloem en rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 35 x 25 cm. Halveer in de lengte.
Bestrijk 1 plak gelijkmatig met het suiker-misomengsel. Leg de tweede deegplak erop. Snijd het deeg in de breedte in 12 repen.
Snijd de reep in de lengte in, maar laat met een ½ cm aan elkaar vastzitten. Draai de twee dunne reepjes om elkaar heen en vorm het deeg tot een kransje. Herhaal dit met de rest van het deeg, verdeel over 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten en laat 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Doe het water en de honing in een pan en breng aan de kook. Laat tot ⅔ inkoken en laat afkoelen. Verwijder de vershoudfolie van het deeg en bak de minibabka’s in de oven in ca. 20 min. gaar.
Controleer met de satéprikker of de babka’s gaar zijn: steek de prikker er in het midden in. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn ze gaar. Haal de babka’s uit de oven, bestrijk direct met de honingsiroop en bestrooi met de chocoladedruppels. Laat 5 min. afkoelen op de plaat en laat vervolgens 30 min. volledig afkoelen op een rooster. Verdeel de paaseitjes over de kuiltjes.
Minibabka met miso en witte chocolade
Miso + witte chocolade? Onweerstaanbaar! Deze gevlochten minibroodjes zijn zoet met een verrassende hartige twist.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Minibabka met miso en witte chocolade
Miso + witte chocolade? Onweerstaanbaar! Deze gevlochten minibroodjes zijn zoet met een verrassende hartige twist.

12 porties
380 kcal
1 uur bereiden
13 uur 30 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Doe de bloem en gist in de keukenmachine en meng met de deeghaken 1 min. op de laagste stand. Voeg de eieren en melk toe en mix 3 min. op de hoogste stand tot alles is gemengd. Snijd ondertussen de boter in blokjes van 2 cm. Voeg het zout toe aan het deeg en voeg ook de boter in 4 delen toe. Meng 10 min. of tot het deeg alle boter heeft opgenomen.
Haal het deeg uit de keukenmachine. Bestrijk zowel een grote kom als het deeg met de olie. Doe het deeg in de kom en dek af met vershoudfolie. Zet minimaal 12 uur in de koelkast.
Meng de basterdsuiker met de miso. Bestrooi het werkblad royaal met bloem en rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van 35 x 25 cm. Halveer in de lengte.
Bestrijk 1 plak gelijkmatig met het suiker-misomengsel. Leg de tweede deegplak erop. Snijd het deeg in de breedte in 12 repen.
Snijd de reep in de lengte in, maar laat met een ½ cm aan elkaar vastzitten. Draai de twee dunne reepjes om elkaar heen en vorm het deeg tot een kransje. Herhaal dit met de rest van het deeg, verdeel over 1 of 2 met bakpapier beklede bakplaten en laat 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Doe het water en de honing in een pan en breng aan de kook. Laat tot ⅔ inkoken en laat afkoelen. Verwijder de vershoudfolie van het deeg en bak de minibabka’s in de oven in ca. 20 min. gaar.
Controleer met de satéprikker of de babka’s gaar zijn: steek de prikker er in het midden in. Komt de prikker er schoon uit, dan zijn ze gaar. Haal de babka’s uit de oven, bestrijk direct met de honingsiroop en bestrooi met de chocoladedruppels. Laat 5 min. afkoelen op de plaat en laat vervolgens 30 min. volledig afkoelen op een rooster. Verdeel de paaseitjes over de kuiltjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
400 g patentbloem
7 g droge gist
2 middelgrote scharreleieren
225 ml halfvolle melk
75 g ongezouten roomboter
¼ tl zout
1 el zonnebloemolie
75 g lichte basterdsuiker
1 el misopasta
50 ml water
50 g honing
50 g witte chocoladedruppels
36 chocolade eitjes assorti melk-wit-puur
Dit heb je nodig
keukenmachine met deeghaak
vershoudfolie
deegroller
sateprikker