Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de korstjes van het brood en halveer de sneetjes brood diagonaal. Rol het brood met de deegroller iets verder uit. Pak 2 hoeken van het brood en vouw tot een envelop. Steek er een cocktailprikker in.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen en verwijder de cocktailprikker.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en meng het rasp met de zuivelspread. Scheur de zalm en sla in stukken van 4 cm. Snijd ⅓ van de onderkant van de aspergetips.
Besmeer elke broodenveloppe aan de binnenkant met de zuivelspread en beleg met wat sla, 2 stukjes aspergetips, de gerookte zalm en een takje dille.
Zalmsandwich-hapjes
Sandwiches kunnen niet ontbreken op de brunchtafel. Deze zalmsandwich-hapjes stelen vast en zeker de show. Ook leuk voor een high-tea.
- bereidingstipJe kunt de sandwiches t/m stap 2 een halve dag van tevoren maken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Zalmsandwich-hapjes
Sandwiches kunnen niet ontbreken op de brunchtafel. Deze zalmsandwich-hapjes stelen vast en zeker de show. Ook leuk voor een high-tea.

12 personen
60 kcal
20 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de korstjes van het brood en halveer de sneetjes brood diagonaal. Rol het brood met de deegroller iets verder uit. Pak 2 hoeken van het brood en vouw tot een envelop. Steek er een cocktailprikker in.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen en verwijder de cocktailprikker.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en meng het rasp met de zuivelspread. Scheur de zalm en sla in stukken van 4 cm. Snijd ⅓ van de onderkant van de aspergetips.
Besmeer elke broodenveloppe aan de binnenkant met de zuivelspread en beleg met wat sla, 2 stukjes aspergetips, de gerookte zalm en een takje dille.
bereidingstip:Je kunt de sandwiches t/m stap 2 een halve dag van tevoren maken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)
6 sneetjes wit casinobrood
1 biologische citroen
75 g zuivelspread knoflook en kruiden
100 g gerookte zalm
50 g botersla
60 g groene-aspergetips
3 g verse dille
Dit heb je nodig
deegroller
cocktailprikkers
bakpapier