Zalmsandwich-hapjes

Sandwiches kunnen niet ontbreken op de brunchtafel. Deze zalmsandwich-hapjes stelen vast en zeker de show. Ook leuk voor een high-tea.

60 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 5 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de korstjes van het brood en halveer de sneetjes brood diagonaal. Rol het brood met de deegroller iets verder uit. Pak 2 hoeken van het brood en vouw tot een envelop. Steek er een cocktailprikker in.

  2. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 5 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen en verwijder de cocktailprikker.

  3. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de vrucht en meng het rasp met de zuivelspread. Scheur de zalm en sla in stukken van 4 cm. Snijd ⅓ van de onderkant van de aspergetips.

  4. Besmeer elke broodenveloppe aan de binnenkant met de zuivelspread en beleg met wat sla, 2 stukjes aspergetips, de gerookte zalm en een takje dille.

  • bereidingstipJe kunt de sandwiches t/m stap 2 een halve dag van tevoren maken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Zalmsandwich-hapjes

Sandwiches kunnen niet ontbreken op de brunchtafel. Deze zalmsandwich-hapjes stelen vast en zeker de show. Ook leuk voor een high-tea.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig