Kook de eieren 7 min. in een pan met ruim water. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Rasp ondertussen de uien, gember en knoflook fijn. Schep alles in een schaaltje. Snijd de tomaten in kwarten, doe in het hakmolentje van de staafmixer en maal fijn. Halveer de groene peper in de lengte.
Verhit de ghee in een hapjespan op middelhoog vuur en doe ½ kurkuma erbij. Bak de gekookte eieren 2 min. tot ze rondom lichtgeel zijn. Schep uit de pan.
Haal de kardemomzaadjes uit de peulen. Doe de rest van de kurkuma, de groene peper, het laurierblaadje, de kaneel, garam masala, gemalen korianderzaad, het gemalen komijnzaad en de kardemomzaadjes in dezelfde pan en bak 2-3 min. tot het gaat geuren.
Voeg het uien-gembermengsel toe en bak 7 min. Voeg de fijngemalen tomaten toe en bak 7-10 min. mee tot er een laagje olie op de saus ontstaat. Roer regelmatig.
Haal de pan van het vuur, verwijder het laurierblaadje en pureer de saus met de staafmixer glad. Voeg eventueel 1-2 el water toe als de saus niet glad wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de eieren toe en verwarm nog 2-3 min. Schep in een serveerschaal en bestrooi met de koriander.
Indiase eiercurry
Deze eiercurry heeft een kruidige tomaten-uiensaus dankzij kaneel, kardemom en garam masala. Extra lekker: het staat al in een halfuur op tafel! Lekker als snack of met rijst/naan erbij.
- serveertipLekker met rijst of paratha.
- kookstaptipWil je de saus extra glad, pureer deze dan met de staafmixer en schenk ‘m vervolgens door een zeef. Duw wat grovere stukjes zoveel mogelijk met de achterkant van een lepel door de zeef.
- kookstaptipEiercurry is ontstaan in traditionele Indiase dhaba’s (wegrestaurants), die maaltijden aanbieden aan reizigers, zoals busreizigers en vrachtwagen - chauffeurs. Het werd populair vanwege de betaalbaarheid en veelzijdigheid van eieren, die goed smaken opnemen. De tomaten-uiensaus is lekker kruidig door kaneel, kardemom en garam masala. Lekker als snack of met rijst of naan erbij.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Indiase eiercurry
Deze eiercurry heeft een kruidige tomaten-uiensaus dankzij kaneel, kardemom en garam masala. Extra lekker: het staat al in een halfuur op tafel! Lekker als snack of met rijst/naan erbij.

hoofdgerecht
4 personen
3320 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren 7 min. in een pan met ruim water. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Rasp ondertussen de uien, gember en knoflook fijn. Schep alles in een schaaltje. Snijd de tomaten in kwarten, doe in het hakmolentje van de staafmixer en maal fijn. Halveer de groene peper in de lengte.
Verhit de ghee in een hapjespan op middelhoog vuur en doe ½ kurkuma erbij. Bak de gekookte eieren 2 min. tot ze rondom lichtgeel zijn. Schep uit de pan.
Haal de kardemomzaadjes uit de peulen. Doe de rest van de kurkuma, de groene peper, het laurierblaadje, de kaneel, garam masala, gemalen korianderzaad, het gemalen komijnzaad en de kardemomzaadjes in dezelfde pan en bak 2-3 min. tot het gaat geuren.
Voeg het uien-gembermengsel toe en bak 7 min. Voeg de fijngemalen tomaten toe en bak 7-10 min. mee tot er een laagje olie op de saus ontstaat. Roer regelmatig.
Haal de pan van het vuur, verwijder het laurierblaadje en pureer de saus met de staafmixer glad. Voeg eventueel 1-2 el water toe als de saus niet glad wordt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de eieren toe en verwarm nog 2-3 min. Schep in een serveerschaal en bestrooi met de koriander.
serveertip:Lekker met rijst of paratha.
kookstaptip:Wil je de saus extra glad, pureer deze dan met de staafmixer en schenk ‘m vervolgens door een zeef. Duw wat grovere stukjes zoveel mogelijk met de achterkant van een lepel door de zeef.
kookstaptip:Eiercurry is ontstaan in traditionele Indiase dhaba’s (wegrestaurants), die maaltijden aanbieden aan reizigers, zoals busreizigers en vrachtwagen - chauffeurs. Het werd populair vanwege de betaalbaarheid en veelzijdigheid van eieren, die goed smaken opnemen. De tomaten-uiensaus is lekker kruidig door kaneel, kardemom en garam masala. Lekker als snack of met rijst of naan erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
6 middelgrote scharreleieren
4 rode uien
30 g verse gember
4 tenen knoflook
400 g red intense trostomaten
1 verse groene peper
4 el ghee
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
2 kardemompeulen
1 laurierblad
1 tl gemalen kaneel
2 tl garam masala
2 tl gemalen korianderzaad
2 tl gemalen komijnzaad
10 g verse koriander
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen