Seroendeng

Dit Indonesische bijgerecht is voor velen een favoriet. Het mengsel van o.a. kokosrasp en specerijen wordt geroosterd en kun je strooien over welk gerecht je maar wil, bijv. groenten, salades. Maar 'gewoon' uit het vuistje is ook lekker.

175 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 5 min. wachten

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Doe de sjalot en knoflook met de laos, koriander, kemirienoten, suiker en het zout in de vijzel. Wrijf tot een fijne pasta.

  2. Verhit de olie in een wok op (middel)-hoog vuur. Bak de pinda’s 3 min. tot goudgeel. Schep met een schuimspaan uit de wok op een bord. Verhit de olie opnieuw en fruit het sjalotmengsel 3 min. tot de ui goudgeel is. Voeg de kokos toe en schep goed om. Roerbak 4-5 min. tot de kokos lichtbruin en knapperig is.

  3. Haal de wok even van het vuur als het mengsel te plakkerig wordt. Voeg de gebakken pinda’s toe en bak 2 min. mee. Schep de seroendeng direct op een bord en laat 5 min. afkoelen, afgedekt met een stukje keukenpapier. Schep in een goed afsluitbare pot.

  • bewaartipJe kunt de seroendeng 6-8 weken bewaren in een afgesloten glazen pot. De smaak wordt alleen maar lekkerder.
  • variatietipIn plaats van kokosrasp kun je ook verse kokos zelf fijn raspen.
  • variatietipKemirienoten zijn niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel eventueel op ah.nl. Je kunt ook ongezouten macadamia’s gebruiken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Seroendeng

Dit Indonesische bijgerecht is voor velen een favoriet. Het mengsel van o.a. kokosrasp en specerijen wordt geroosterd en kun je strooien over welk gerecht je maar wil, bijv. groenten, salades. Maar 'gewoon' uit het vuistje is ook lekker.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig