Yakitori met bimi en rijst

Voor deze Japanse gegrilde kipspiesjes schuiven we maar wat graag aan! Tijdens het grillen lak je de kip met een zelfgemaakte 'tare' (saus) die het z'n kenmerkende smaak geeft. Lekker met bimi en rijst en al in een half uur op tafel.

565 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Week de tapasprikkers in een kom met water. Doe 85 ml sojasaus (per 4 personen), de mirin, sake en suiker in een steelpan en breng op middelhoog vuur aan de kook. Laat de saus (tare) tot de helft inkoken. Dit duurt 5-8 min.

  2. Snijd het witte deel van de bosuitjes in stukken van 3 cm. Snijd het donkergroene deel grof en voeg toe aan de saus. Snijd de kipdijfilet in gelijke stukken van 2 x 3 cm. Rijg om en om de kip en het witte deel van de bosui in de breedte aan de prikkers. Begin en eindig met de kip.

  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter op middelhoog tot hoog vuur en gril (eventueel in delen) de spiesjes 4 min., keer halverwege. Bestrijk ondertussen de gegrilde kant met de tare. Keer nogmaals en gril nog eens 4 min., keer opnieuw halverwege. Herhaal tot de spiesen goudbruin en gaar zijn.

  5. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur en roerbak de bimi 3-4 min. Bak de laatste minuut de knoflook mee. Haal van het vuur en blus af met de rest van de sojasaus. Breng op smaak met peper. Serveer de yakitori met de rijst en gebakken bimi.

  • serveertipLekker met sesamzaadjes erover.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Yakitori met bimi en rijst

Voor deze Japanse gegrilde kipspiesjes schuiven we maar wat graag aan! Tijdens het grillen lak je de kip met een zelfgemaakte 'tare' (saus) die het z'n kenmerkende smaak geeft. Lekker met bimi en rijst en al in een half uur op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig