Ramen met peultjes en paddenstoelen

Met ramen (Japanse noedelsoep) kun je alle kanten op. In deze snelle versie gaan we aan de slag met peultjes, paddenstoelen en een gekookt eitje.

445 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng de bouillon aan de kook. Rasp ondertussen de gember en snijd de paddenstoelen afhankelijk van de grootte in 6 à 8 parten. Voeg de gember, paddenstoelen en witte peper toe aan de bouillon en kook 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Meng de misopasta los met een kopje hete bouillon en giet terug in de soeppan. Voeg de peultjes en tuinerwten toe en kook nog 2-3 min. Breng eventueel op smaak met zout.

  2. Kook ondertussen de eieren in 6 min. halfzacht. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze. Kook de ramen-noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel onder koud stromend water.

  3. Verdeel de noedels over soepkommen en schenk de soep erbij. Bestrooi met de noriflakes.

  • combinatietipLekker met ingelegde roze gember (poke ginger sticks van Saitaku).
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Ramen met peultjes en paddenstoelen

Met ramen (Japanse noedelsoep) kun je alle kanten op. In deze snelle versie gaan we aan de slag met peultjes, paddenstoelen en een gekookt eitje.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig