Schil de gember en snijd de helft fijn, bewaar de andere helft. Snijd de knoflook fijn en snijd ⅔ van de bosuitjes in dunne ringen. Meng met het gehakt en vorm met natte handen ca. 24 balletjes (per 4 personen).
Halveer de rode peper in de lengte. Doe de bouillon, sesamolie, mirin, ongesneden gember, de helft van de rode peper, de witte peper en sojasaus in een soeppan. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 30 min. koken.
Verhit ondertussen de arachideolie in een hapjespan op hoog vuur. Snijd de paksoi in de lengte in 4 parten en bak 5 min. aan de snijkanten. Kook de eieren in 6 min. tot halfhard.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel onder koud stromend water. Snijd de rest van de bosuitjes in de breedte in 3 stukken en vervolgens in de lengte in flinterdunne repen. Snijd de rest van de rode peper in dunne halve ringetjes (verwijder eventueel de zaadlijsten). Pel en halveer de eieren en snijd de shiitake in dunne plakjes.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de bouillon en kook 5 min. mee. Kook de shiitake 1 min. mee in de bouillon. Schep de balletjes en shiitake eruit.
Verdeel de noedels over kommen. Verwijder de gember en halve rode paper en schenk de bouillon erop. Verdeel de paksoi, de gehaktballetjes, shiitake, gehalveerde eieren en de flinterdun gesneden bosui erover. Besprenkel met de crispy chili in oil.
Spicy ramen met gehaktballetjes van London Loy
Een kom warme ramen, met extra spice van London Loy! Hij geeft deze geliefde noedelsoep een twist met zelfgemaakte gehaktballetjes, verse rode peper én crispy chili oil. Geen fan van spice? Pas dan de chili aan naar smaak.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Spicy ramen met gehaktballetjes van London Loy
Een kom warme ramen, met extra spice van London Loy! Hij geeft deze geliefde noedelsoep een twist met zelfgemaakte gehaktballetjes, verse rode peper én crispy chili oil. Geen fan van spice? Pas dan de chili aan naar smaak.

hoofdgerecht
4 personen
520 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil de gember en snijd de helft fijn, bewaar de andere helft. Snijd de knoflook fijn en snijd ⅔ van de bosuitjes in dunne ringen. Meng met het gehakt en vorm met natte handen ca. 24 balletjes (per 4 personen).
Halveer de rode peper in de lengte. Doe de bouillon, sesamolie, mirin, ongesneden gember, de helft van de rode peper, de witte peper en sojasaus in een soeppan. Breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 30 min. koken.
Verhit ondertussen de arachideolie in een hapjespan op hoog vuur. Snijd de paksoi in de lengte in 4 parten en bak 5 min. aan de snijkanten. Kook de eieren in 6 min. tot halfhard.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel onder koud stromend water. Snijd de rest van de bosuitjes in de breedte in 3 stukken en vervolgens in de lengte in flinterdunne repen. Snijd de rest van de rode peper in dunne halve ringetjes (verwijder eventueel de zaadlijsten). Pel en halveer de eieren en snijd de shiitake in dunne plakjes.
Voeg de gehaktballetjes toe aan de bouillon en kook 5 min. mee. Kook de shiitake 1 min. mee in de bouillon. Schep de balletjes en shiitake eruit.
Verdeel de noedels over kommen. Verwijder de gember en halve rode paper en schenk de bouillon erop. Verdeel de paksoi, de gehaktballetjes, shiitake, gehalveerde eieren en de flinterdun gesneden bosui erover. Besprenkel met de crispy chili in oil.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
60 g verse gember
2 tenen knoflook
3 bosuitjes
300 g half-om-halfgehakt
1 rode peper
1 l brilliant'broth classic ramen
2 tl sesamolie
50 ml mirin
½ tl witte peper
50 ml sojasaus
1 el arachideolie
2 stronken Shanghai paksoi
4 middelgrote scharreleieren
250 g ramen noedels
125 g shiitake
4 tl crispy chili in oil