Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook 5 eieren in 8 min. hard, laat schrikken en pel ze.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de groentemix met de knoflook 3-5 min. op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de spinazie toe en laat slinken. Voeg de crème fraîche toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat met de korte kant naar je toe. Verdeel de helft van het groentemengsel over het midden (in de lengte) van het bladerdeeg. Laat aan de zijkanten 2 stroken van het bladerdeeg vrij. Verdeel de gerookte zalm erover en leg de eieren achter elkaar erover. Verdeel de rest van het groentemengsel erover.
Snijd de 2 vrije stroken schuin in tot strookjes van 1 cm. Vouw de strookjes 1 voor 1 over de vulling zodat er een dichte vlecht ontstaat. Klop de rest van het ei los en bestrijk het deeg ermee. Bak de hartige vlecht in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar.
AH gesneden verspakket gevuld vlechtbrood
Wil je iets speciaals op tafel zetten met Pasen? Dan is dit verspakket perfect voor jou. Alles wat je nodig hebt + een handjevol ingrediënten, wat tijd en liefde.
25 min. bereiden / 30 min. oventijd
4 ingrediënten
- combinatietipLekker met een frisse salade.
- vegatipVervang de gerookte zalm door 100 g zachte geitenkaas en meng dit door de groentemix.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
AH gesneden verspakket gevuld vlechtbrood
Wil je iets speciaals op tafel zetten met Pasen? Dan is dit verspakket perfect voor jou. Alles wat je nodig hebt + een handjevol ingrediënten, wat tijd en liefde.

6 personen
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook 5 eieren in 8 min. hard, laat schrikken en pel ze.
Snijd ondertussen de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de groentemix met de knoflook 3-5 min. op hoog vuur. Voeg de laatste minuut de spinazie toe en laat slinken. Voeg de crème fraîche toe en roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat met de korte kant naar je toe. Verdeel de helft van het groentemengsel over het midden (in de lengte) van het bladerdeeg. Laat aan de zijkanten 2 stroken van het bladerdeeg vrij. Verdeel de gerookte zalm erover en leg de eieren achter elkaar erover. Verdeel de rest van het groentemengsel erover.
Snijd de 2 vrije stroken schuin in tot strookjes van 1 cm. Vouw de strookjes 1 voor 1 over de vulling zodat er een dichte vlecht ontstaat. Klop de rest van het ei los en bestrijk het deeg ermee. Bak de hartige vlecht in ca. 30 min. in de oven goudbruin en gaar.
combinatietip:Lekker met een frisse salade.
vegatip:Vervang de gerookte zalm door 100 g zachte geitenkaas en meng dit door de groentemix.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
6 middelgrote scharreleieren
1 AH Excellent gesneden verspakket hartige paasvlecht
1 el milde olijfolie
100 g gerookte zalmfilet
Dit heb je nodig
bakpapier