Salade met blauwe bessen, witlof en komkommer

Verfrissende salade met zoete blauwe bessen, licht bittere witlof en knapperige komkommer. Een kleurrijke combinatie die perfect is als lichte lunch of als bijgerecht bij het paasdiner.

385 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Rooster de sneetjes brood en scheur in kleine stukjes tot croutons. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pompoenpitten 3 min. op laag vuur.

  2. Pers de citroen uit. Meng de olie met de honing en het citroensap tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Snijd de rode ui in halve ringen. Halveer de stronk witlof in de lengte, verwijder de harde kern en snijd het witlof in dunne repen. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne schuine plakjes. Verkruimel de feta.

  4. Meng de slamelange met de dressing, rode ui, witlof, komkommer, blauwe bessen, croutons, feta en pompoenpitten in een kom en verdeel over een schaal.

Salade met blauwe bessen, witlof en komkommer

Verfrissende salade met zoete blauwe bessen, licht bittere witlof en knapperige komkommer. Een kleurrijke combinatie die perfect is als lichte lunch of als bijgerecht bij het paasdiner.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig