Steek de barbecue aan. Laat de garnalen ontdooien. Halveer de snoepgroenten. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de helft in plakken. Pers de andere helft uit.
Verdeel de tomaatjes, garnalen en de helft van de Boursin over 4 vellen aluminiumfolie. Besprenkel met ⅔ van de olijfolie en verdeel de plakken limoen erover. Breng op smaak met een de chilivlokken en eventueel zout en vouw de folie goed dicht. Rooster in 4-6 min. gaar op de barbecue.
Snijd ondertussen de peterselie, munt en basilicum fijn. Meng met de rest van de olijfolie, een ½ el limoensap & -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de kruidensalsa over de pakketjes en serveer met de rest van de Boursin en verse ciabatta.
Garnalenpakketje met kruidenroomkaas (advertorial)
Steek de BBQ maar aan: deze sappige garnalenpakketjes gevuld met kruidenroomkaas stelen sowieso de show. En dat in al 20 minuten.
- vegatipLiever vega(n)? Vervang de garnalen door groene asperges of vega(n) kipstukjes en gebruik Boursin plantaardig.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Garnalenpakketje met kruidenroomkaas (advertorial)
Steek de BBQ maar aan: deze sappige garnalenpakketjes gevuld met kruidenroomkaas stelen sowieso de show. En dat in al 20 minuten.

bijgerecht
4 personen
535 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de garnalen ontdooien. Halveer de snoepgroenten. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de helft in plakken. Pers de andere helft uit.
Verdeel de tomaatjes, garnalen en de helft van de Boursin over 4 vellen aluminiumfolie. Besprenkel met ⅔ van de olijfolie en verdeel de plakken limoen erover. Breng op smaak met een de chilivlokken en eventueel zout en vouw de folie goed dicht. Rooster in 4-6 min. gaar op de barbecue.
Snijd ondertussen de peterselie, munt en basilicum fijn. Meng met de rest van de olijfolie, een ½ el limoensap & -rasp (per 4 personen), peper en eventueel zout. Verdeel de kruidensalsa over de pakketjes en serveer met de rest van de Boursin en verse ciabatta.
vegatip:Liever vega(n)? Vervang de garnalen door groene asperges of vega(n) kipstukjes en gebruik Boursin plantaardig.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g rauwe gepelde roze garnalen
250 g snoepgroente tomaten
1 biologische limoen
150 g Boursin Knoflook & fijne kruiden
3 el milde olijfolie
½ tl chilivlokken
20 g verse platte peterselie
15 g verse munt
15 g verse basilicum
1 verse ciabatta
Dit heb je nodig
barbecue
aluminiumfolie