Loaded aardappel met cheddar en avocado

Aardappels poffen is niet alleen makkelijk maar vooral heel lekker. Als je 'm dan ook nog rijkelijk belegd met gesmolten cheddar en romige avocado heb je comfortfood pur sang. Dit wil je op je volgende barbecue!

340 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 1 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Wikkel alle aardappelen afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie. Leg op het barbecuerooster en pof in 55-60 min. gaar met de deksel op de barbecue. Laat ondertussen de boter op kamertemperatuur komen en meng met de geraspte cheddar, het komijnzaad, de chilivlokken, peper en eventueel zout.

  2. Snijd de aardappelen in de lengte open, maar niet helemaal door. Roer de binnenkant voorzichtig los met een vork en druk fijn. Verdeel het boter-kaasmengsel erover en roer door. Vouw de aluminiumfolie dicht en laat nog 2-3 min. garen tot de kaas gesmolten is.

  3. Maak ondertussen de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes.

  4. Haal de aardappelen van de barbecue en verdeel de plakjes avocado en de ingelegde uien erover.

Loaded aardappel met cheddar en avocado

Aardappels poffen is niet alleen makkelijk maar vooral heel lekker. Als je 'm dan ook nog rijkelijk belegd met gesmolten cheddar en romige avocado heb je comfortfood pur sang. Dit wil je op je volgende barbecue!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig