Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Meng de olijfolie met 1 el limoensap en een ½ tl -rasp (per 4 personen), de honing en het chili zout.
Snijd de ongeschilde ananas in de lengte in parten en verwijder de harde kern. Bestrijk met het mengsel, gril 5-6 min. op de barbecue.
Snijd ondertussen de munt fijn en bestrooi de ananas ermee.
Hot honey ananas van de BBQ
Gek op fruit van de BBQ? Dan moet je deze hot honey ananas proberen! De honing met chili geeft de zoete ananas een extra kick. Lekker met roomijs!
- combinatietipLekker met roomijs.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Hot honey ananas van de BBQ
Gek op fruit van de BBQ? Dan moet je deze hot honey ananas proberen! De honing met chili geeft de zoete ananas een extra kick. Lekker met roomijs!

nagerecht
4 personen
315 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit.
Meng de olijfolie met 1 el limoensap en een ½ tl -rasp (per 4 personen), de honing en het chili zout.
Snijd de ongeschilde ananas in de lengte in parten en verwijder de harde kern. Bestrijk met het mengsel, gril 5-6 min. op de barbecue.
Snijd ondertussen de munt fijn en bestrooi de ananas ermee.
combinatietip:Lekker met roomijs.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 biologische limoen
2 el milde olijfolie
2 el vloeibare honing
½ tl chili zout
1 ananas
3 g verse munt
Dit heb je nodig
fijne rasp
BBQ