Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop met de basterdsuiker, kristalsuiker en het ei met een handmixer tot een luchtig mengsel. Zeef de bloem, het zout en en baksoda erover en roer door met een spatel. Voeg de chocoladedruppels toe en meng tot een egaal deeg.
Maak gelijke bolletjes van het deeg en leg op een bord of plank. Dek af met vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast. Steek de barbecue aan.
Haal het deeg uit de koelkast, leg een groot stuk aluminiumfolie op de koudste kant van de barbecue en verdeel de deegbolletjes erover. Zorg dat er 3-4 cm tussen de bolletjes zit. Bak de koekjes 25-30 min. met gesloten deksel tot lichtbruin en gaar.
Haal de koekjes van de barbecue en laat op een bord afkoelen. Het midden zal nog een beetje zacht zijn.
Chocolate chip barbe-cookies
Koekjes van de BBQ? Barbe-cookies! Deze chocolate chip cookies bak je gaar op de BBQ. Dat is nou een leuke, zoete afsluiter. Ook lekker om een ijssandwich mee te maken.
- serveertipLekker om een ijssandwich mee te maken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Chocolate chip barbe-cookies
Koekjes van de BBQ? Barbe-cookies! Deze chocolate chip cookies bak je gaar op de BBQ. Dat is nou een leuke, zoete afsluiter. Ook lekker om een ijssandwich mee te maken.

nagerecht
8 porties
245 kcal
40 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop met de basterdsuiker, kristalsuiker en het ei met een handmixer tot een luchtig mengsel. Zeef de bloem, het zout en en baksoda erover en roer door met een spatel. Voeg de chocoladedruppels toe en meng tot een egaal deeg.
Maak gelijke bolletjes van het deeg en leg op een bord of plank. Dek af met vershoudfolie en leg minimaal 30 min. in de koelkast. Steek de barbecue aan.
Haal het deeg uit de koelkast, leg een groot stuk aluminiumfolie op de koudste kant van de barbecue en verdeel de deegbolletjes erover. Zorg dat er 3-4 cm tussen de bolletjes zit. Bak de koekjes 25-30 min. met gesloten deksel tot lichtbruin en gaar.
Haal de koekjes van de barbecue en laat op een bord afkoelen. Het midden zal nog een beetje zacht zijn.
serveertip:Lekker om een ijssandwich mee te maken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
80 g ongezouten roomboter
50 g lichtbruine basterdsuiker
50 g fijne kristalsuiker
1 scharrelei
160 g tarwebloem
¼ tl baksoda
65 g melkchocolade druppels
¼ tl zout
Dit heb je nodig
handmixer
vershoudfolie
BBQ