Neem de diamanthaas uit de diepvries en laat 24 uur in de koelkast ontdooien. Leg op een bord, dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen.
Steek de barbecue aan en verwarm tot 200 °C. Gril de diamanthaas 5-7 min., keer om en gril nog 5-7 min. Sluit de deksel en gaar het vlees nog 5-7 min.
Leg de diamanthaas op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat zo 6-8 min. rusten, snijd in plakken en serveer.
Diamanthaas van de BBQ
Steak van de BBQ? Probeer dan eens diamanthaas, een mals stukje vlees dat een beetje op ossenhaas lijkt, maar dan een stuk kleiner. We laten je stap voor stap zien hoe je 'm op de BBQ maakt.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Diamanthaas van de BBQ
Steak van de BBQ? Probeer dan eens diamanthaas, een mals stukje vlees dat een beetje op ossenhaas lijkt, maar dan een stuk kleiner. We laten je stap voor stap zien hoe je 'm op de BBQ maakt.

bijgerecht
4 personen
90 kcal
20 min. bereiden
1 dag wachten
Aan de slag
Neem de diamanthaas uit de diepvries en laat 24 uur in de koelkast ontdooien. Leg op een bord, dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Dek af met vershoudfolie en laat in 30 min. op kamertemperatuur komen.
Steek de barbecue aan en verwarm tot 200 °C. Gril de diamanthaas 5-7 min., keer om en gril nog 5-7 min. Sluit de deksel en gaar het vlees nog 5-7 min.
Leg de diamanthaas op een bord en dek af met aluminiumfolie. Laat zo 6-8 min. rusten, snijd in plakken en serveer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g Vakslager diamanthaas (diepvries)
Dit heb je nodig
vershoudfolie
barbecue
aluminiumfolie