Bavette van de BBQ

Stap voor stap bavette van de BBQ? Lekker! Ga aan de slag met dit mooie stuk rundvlees. Lekker met een kruidenolie of bijvoorbeeld chimichurri.

335 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 1 dag wachten

1 ingredient


Aan de slag


  1. Neem de bavette uit de diepvries en laat 24 uur in de koelkast ontdooien. Leg op een bord, dep droog met keukenpapier en bestrooi met peper en eventueel zout. Dek af met vershoudfolie en laat in 1 uur op kamertemperatuur komen. Laat het vet en de vliesjes aan de buitenkant zitten, dit zorgt voor bescherming en smaak tijdens de bereiding.

  2. Steek de barbecue aan en verwarm tot 250 °C. Gril de bavette 4 min. op de barbecue, draai het vlees halverwege een kwartslag voor een mooie grillruit. Keer de bavette om en gril nog 4 min., draai halverwege weer een kwartslag. Sluit de deksel en gril nog 8-10 min. tot het vlees een kerntemperatuur van 53 °C (medium rare) heeft bereikt.

  3. Verpak de bavette losjes in aluminiumfolie en laat ca. 6 min. rusten.

  • serveertipLekker met kruidenolie.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bavette van de BBQ

Stap voor stap bavette van de BBQ? Lekker! Ga aan de slag met dit mooie stuk rundvlees. Lekker met een kruidenolie of bijvoorbeeld chimichurri.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig