Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd de helft van de vrucht in 4 plakken (per 4 personen) en pers de rest uit. Klop de zuivelspread, mayonaise, ketchup, tabasco, Aperol, 1 el sinaasappelsap en 1 tl -rasp (per 4 personen) los met een garde. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de komkommer in blokjes van 0.5 cm en de sla in reepjes. Verdeel de sla, komkommer, garnalen en saus over de glazen en bestrooi met de paprikapoeder. Serveer met een plakje sinaasappel.
Garnalencocktail met Aperol-mayo
Weet je wat lekker is bij een garnalencocktail? Dressing geïnspireerd door een andere cocktail; namelijk Aperol. Deze geeft het garnalenhapje net even een kick van sinaasappel. Een smaakvol contrast.
- bereidingstipDe saus kun je 2 dagen van tevoren maken, bewaar goed afgedekt in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Garnalencocktail met Aperol-mayo
Weet je wat lekker is bij een garnalencocktail? Dressing geïnspireerd door een andere cocktail; namelijk Aperol. Deze geeft het garnalenhapje net even een kick van sinaasappel. Een smaakvol contrast.

voorgerecht
4 personen
170 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd de helft van de vrucht in 4 plakken (per 4 personen) en pers de rest uit. Klop de zuivelspread, mayonaise, ketchup, tabasco, Aperol, 1 el sinaasappelsap en 1 tl -rasp (per 4 personen) los met een garde. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de komkommer in blokjes van 0.5 cm en de sla in reepjes. Verdeel de sla, komkommer, garnalen en saus over de glazen en bestrooi met de paprikapoeder. Serveer met een plakje sinaasappel.
bereidingstip:De saus kun je 2 dagen van tevoren maken, bewaar goed afgedekt in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 biologische sinaasappel
50 g zuivelspread naturel
50 g mayonaise
2 el tomatenketchup
½ tl tabasco
2 el Aperol
200 g komkommers
8 blaadjes babyromaine
200 g Noordse garnalen
¼ tl gerookte-paprikapoeder
Dit heb je nodig
cocktailglazen