Garnalencocktail met Aperol-mayo

Weet je wat lekker is bij een garnalencocktail? Dressing geïnspireerd door een andere cocktail; namelijk Aperol. Deze geeft het garnalenhapje net even een kick van sinaasappel. Een smaakvol contrast.

170 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

licht pittig

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Snijd de helft van de vrucht in 4 plakken (per 4 personen) en pers de rest uit. Klop de zuivelspread, mayonaise, ketchup, tabasco, Aperol, 1 el sinaasappelsap en 1 tl -rasp (per 4 personen) los met een garde. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Snijd de komkommer in blokjes van 0.5 cm en de sla in reepjes. Verdeel de sla, komkommer, garnalen en saus over de glazen en bestrooi met de paprikapoeder. Serveer met een plakje sinaasappel.

  • bereidingstipDe saus kun je 2 dagen van tevoren maken, bewaar goed afgedekt in de koelkast.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Garnalencocktail met Aperol-mayo

Weet je wat lekker is bij een garnalencocktail? Dressing geïnspireerd door een andere cocktail; namelijk Aperol. Deze geeft het garnalenhapje net even een kick van sinaasappel. Een smaakvol contrast.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig