Doe het bouillonblokje in een pan met het water en breng aan de kook. Doe de saffraan in een kleine, hittebestendige kom en giet er 2 el hete bouillon bij (per 4 personen).
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes van 0.5 cm. Snijd de puntjes van de sperziebonen af en snijd ze in stukjes van 1 cm. Halveer de tomaten en rasp ze aan de snijkant op een grove rasp. Je houdt de velletjes over, die worden niet gebruikt.
Verhit de olie in de paellapan op middelhoog vuur en bak de ui 2 min. Voeg de knoflook, sperziebonen en paprika toe en bak 4 min. Voeg de geraspte tomaat, paprikapoeder en saffraan in bouillon toe en roer alles door elkaar.
Voeg de rijst toe aan de pan met groente, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak al roerend 2 min. mee. Verdeel alles in een gelijke laag over de bodem van de pan en schenk er voorzichtig de rest van de bouillon bij. Laat de paella zonder te roeren 10 min. koken op middelhoog vuur. De bouillon verdampt en de bovenkant ziet er droog uit als hij klaar is. De onderkant van de paella bakt een beetje krokant aan.
Als de paellapan iets te groot is voor je gaspit, roer dan alles door elkaar en spreid weer uit over de bodem van de pan. Leg de roerbak zalm, pangasius & garnalen in de rijst en draai het vuur laag. Laat 10-15 min. meegaren. Keer halverwege. Draai de laatste minuut het vuur hoger, zodat de bodem krokant wordt.
Boen de citroen schoon, snijd in parten en verdeel over de paella. Leg een theedoek over de pan en laat de paella nog 5 min. rusten voor het serveren.
Vispaella
Het allerlekkerste van paella? De rijst op de bodem van de pan wordt lekker krokant. Dat combineert fijn met de zachte vis.
- serveertipLekker met platte peterselie.
- achtergrondinfoOfficieel mag er absoluut niet geroerd worden in de paella: dan wordt de bodem minder knapperig. Maar omdat de meeste mensen geen gasbrander hebben maar gewoon een fornuis, roeren wij de rijst 1 keer door, anders worden de korrels aan de rand niet helemaal gaar. Kook je op een gasbrander of een open vuur? Laat de korrels dan vooral met rust.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Vispaella
Het allerlekkerste van paella? De rijst op de bodem van de pan wordt lekker krokant. Dat combineert fijn met de zachte vis.

hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
45 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Doe het bouillonblokje in een pan met het water en breng aan de kook. Doe de saffraan in een kleine, hittebestendige kom en giet er 2 el hete bouillon bij (per 4 personen).
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Maak de paprika schoon en snijd in kleine blokjes van 0.5 cm. Snijd de puntjes van de sperziebonen af en snijd ze in stukjes van 1 cm. Halveer de tomaten en rasp ze aan de snijkant op een grove rasp. Je houdt de velletjes over, die worden niet gebruikt.
Verhit de olie in de paellapan op middelhoog vuur en bak de ui 2 min. Voeg de knoflook, sperziebonen en paprika toe en bak 4 min. Voeg de geraspte tomaat, paprikapoeder en saffraan in bouillon toe en roer alles door elkaar.
Voeg de rijst toe aan de pan met groente, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak al roerend 2 min. mee. Verdeel alles in een gelijke laag over de bodem van de pan en schenk er voorzichtig de rest van de bouillon bij. Laat de paella zonder te roeren 10 min. koken op middelhoog vuur. De bouillon verdampt en de bovenkant ziet er droog uit als hij klaar is. De onderkant van de paella bakt een beetje krokant aan.
Als de paellapan iets te groot is voor je gaspit, roer dan alles door elkaar en spreid weer uit over de bodem van de pan. Leg de roerbak zalm, pangasius & garnalen in de rijst en draai het vuur laag. Laat 10-15 min. meegaren. Keer halverwege. Draai de laatste minuut het vuur hoger, zodat de bodem krokant wordt.
Boen de citroen schoon, snijd in parten en verdeel over de paella. Leg een theedoek over de pan en laat de paella nog 5 min. rusten voor het serveren.
serveertip:Lekker met platte peterselie.
achtergrondinfo:Officieel mag er absoluut niet geroerd worden in de paella: dan wordt de bodem minder knapperig. Maar omdat de meeste mensen geen gasbrander hebben maar gewoon een fornuis, roeren wij de rijst 1 keer door, anders worden de korrels aan de rand niet helemaal gaar. Kook je op een gasbrander of een open vuur? Laat de korrels dan vooral met rust.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 visbouillontablet
750 ml water
50 mg saffraan
1 middelgrote ui
3 tenen knoflook
1 rode puntpaprika
200 g verse sperziebonen
380 g tastytom-trostomaten
2 el milde olijfolie
½ el gerookte-paprikapoeder
300 g paellarijst
500 g roerbakmix zalm, pangasius en garnalen
1 biologische citroen
Dit heb je nodig
paellapan