Snijd de bieslook fijn. Snijd 1 cm van beide (lange) zijkanten van de bakkerspuntjes.
Verhit de boter op laag vuur in een koekenpan. Voeg de helft van de bieslook en de dragon toe en bak 1-2 min. Voeg de garnalen toe en bak 2-3 min. op middelhoog vuur. Schep de garnalen, bieslook en dragon uit de pan. Laat het bakvet zitten.
Snijd de bleekselderij in heel kleine blokjes van 0.5 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de rest in kwarten. Meng de garnalen met de rest van de bieslook, de bleekselderij, mayonaise, mosterd, 1 el citroensap (per 4 personen), het selderijzout en peper.
Verwarm de koekenpan met het bakvet op middelhoog vuur. Rooster de puntjes 4 min. op de snijkant. Keer halverwege.
Snijd de puntjes aan de bovenkant in, vul met de garnalensalade en bestrooi met peper. Serveer de citroenpartjes erbij.
'Shrimp roll' met garnalen gebakken in roomboter
Geïnspireerd door de lobster roll geven wij je: de shrimp roll! Een zacht puntje gevuld met garnalen (in boter gebakken met dragon) en frisromige salade van selderij, citroen en bieslook. Je nieuwe lievelings lunch!
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
'Shrimp roll' met garnalen gebakken in roomboter
Geïnspireerd door de lobster roll geven wij je: de shrimp roll! Een zacht puntje gevuld met garnalen (in boter gebakken met dragon) en frisromige salade van selderij, citroen en bieslook. Je nieuwe lievelings lunch!

4 personen
375 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de bieslook fijn. Snijd 1 cm van beide (lange) zijkanten van de bakkerspuntjes.
Verhit de boter op laag vuur in een koekenpan. Voeg de helft van de bieslook en de dragon toe en bak 1-2 min. Voeg de garnalen toe en bak 2-3 min. op middelhoog vuur. Schep de garnalen, bieslook en dragon uit de pan. Laat het bakvet zitten.
Snijd de bleekselderij in heel kleine blokjes van 0.5 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de rest in kwarten. Meng de garnalen met de rest van de bieslook, de bleekselderij, mayonaise, mosterd, 1 el citroensap (per 4 personen), het selderijzout en peper.
Verwarm de koekenpan met het bakvet op middelhoog vuur. Rooster de puntjes 4 min. op de snijkant. Keer halverwege.
Snijd de puntjes aan de bovenkant in, vul met de garnalensalade en bestrooi met peper. Serveer de citroenpartjes erbij.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
10 g verse bieslook
4 melkwitte bakkerspunten
40 g ongezouten roomboter
2 tl gedroogde dragon
370 g verse roerbakgarnalen naturel
2 stengels bleekselderij
1 biologische citroen
2 el mayonaise
½ el dijonmosterd
¼ tl selderijzout