'Shrimp roll' met garnalen gebakken in roomboter

Geïnspireerd door de lobster roll geven wij je: de shrimp roll! Een zacht puntje gevuld met garnalen (in boter gebakken met dragon) en frisromige salade van selderij, citroen en bieslook. Je nieuwe lievelings lunch!

375 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de bieslook fijn. Snijd 1 cm van beide (lange) zijkanten van de bakkerspuntjes.

  2. Verhit de boter op laag vuur in een koekenpan. Voeg de helft van de bieslook en de dragon toe en bak 1-2 min. Voeg de garnalen toe en bak 2-3 min. op middelhoog vuur. Schep de garnalen, bieslook en dragon uit de pan. Laat het bakvet zitten.

  3. Snijd de bleekselderij in heel kleine blokjes van 0.5 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de rest in kwarten. Meng de garnalen met de rest van de bieslook, de bleekselderij, mayonaise, mosterd, 1 el citroensap (per 4 personen), het selderijzout en peper.

  4. Verwarm de koekenpan met het bakvet op middelhoog vuur. Rooster de puntjes 4 min. op de snijkant. Keer halverwege.

  5. Snijd de puntjes aan de bovenkant in, vul met de garnalensalade en bestrooi met peper. Serveer de citroenpartjes erbij.

'Shrimp roll' met garnalen gebakken in roomboter

Geïnspireerd door de lobster roll geven wij je: de shrimp roll! Een zacht puntje gevuld met garnalen (in boter gebakken met dragon) en frisromige salade van selderij, citroen en bieslook. Je nieuwe lievelings lunch!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig