Laat de garnalen ontdooien. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en halveer de tomaten. Dep de garnalen droog.
Verhit de olie in een wokpan op hoog vuur en bak de ui 2 min. Doe de boemboe erbij en bak nog 2 min. Bak de tomaten en sperziebonen 3 min. mee. Voeg de kokosmelk en garnalen toe, draai het vuur middelhoog en laat 8-10 min. zonder deksel op de pan koken tot de garnalen gaar zijn en de curry iets is ingekookt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.
Gele curry met garnalen en rijst
Gele curry en garnalen: een topduo. Deze zonnige curry dankt haar kleur aan de kurkuma in de boemboe.
- serveertipLekker met limoen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gele curry met garnalen en rijst
Gele curry en garnalen: een topduo. Deze zonnige curry dankt haar kleur aan de kurkuma in de boemboe.

hoofdgerecht
4 personen
635 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de garnalen ontdooien. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien en halveer de tomaten. Dep de garnalen droog.
Verhit de olie in een wokpan op hoog vuur en bak de ui 2 min. Doe de boemboe erbij en bak nog 2 min. Bak de tomaten en sperziebonen 3 min. mee. Voeg de kokosmelk en garnalen toe, draai het vuur middelhoog en laat 8-10 min. zonder deksel op de pan koken tot de garnalen gaar zijn en de curry iets is ingekookt. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de curry met de rijst.
serveertip:Lekker met limoen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
450 g diepvries rauwe gepelde garnalen
300 g pandanrijst
2 middelgrote uien
250 g cherrytomaten
1 el zonnebloemolie
95 g gele curry pasta
200 g verse sperziebonen
400 ml kokosmelk