Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in stukken van 3 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie en de honing. Bestrooi met peper en eventueel zout en rooster ca. 15 min. in de oven. Laat iets afkoelen.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn. Meng de rest van de olie met de chilivlokken, de helft van de dille, 1 el citroensap, 1 tl -rasp, peper en eventueel zout. Breek de witte kaas in grove stukken van 1 cm en meng met de helft van de marinade, laat staan tot gebruik.
Snijd de radijsjes in plakjes en hak de pecannoten grof. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Schep de geroosterde prei om met de radijs, kikkererwten en de rest van de marinade en verdeel over een schaal. Verdeel de witte kaas en pecannoten erover en bestrooi met de rest van de dille. Breng op smaak met peper.
Geroosterde-preisalade met witte kaas (advertorial)
Probeer deze geroosterde-preisalade met witte kaas. Prei wordt door het roosteren zoet en boterig en laat dát nou net goed samen gaan met de ziltige witte kaas. Lekker als bijgerecht of lichte maaltijd.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Geroosterde-preisalade met witte kaas (advertorial)
Probeer deze geroosterde-preisalade met witte kaas. Prei wordt door het roosteren zoet en boterig en laat dát nou net goed samen gaan met de ziltige witte kaas. Lekker als bijgerecht of lichte maaltijd.

hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in stukken van 3 cm. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de helft van de olie en de honing. Bestrooi met peper en eventueel zout en rooster ca. 15 min. in de oven. Laat iets afkoelen.
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de dille fijn. Meng de rest van de olie met de chilivlokken, de helft van de dille, 1 el citroensap, 1 tl -rasp, peper en eventueel zout. Breek de witte kaas in grove stukken van 1 cm en meng met de helft van de marinade, laat staan tot gebruik.
Snijd de radijsjes in plakjes en hak de pecannoten grof. Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet.
Schep de geroosterde prei om met de radijs, kikkererwten en de rest van de marinade en verdeel over een schaal. Verdeel de witte kaas en pecannoten erover en bestrooi met de rest van de dille. Breng op smaak met peper.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g preien
4 el milde olijfolie
1 el vloeibare honing
1 biologische citroen
10 g verse dille
1 tl chilivlokken
150 g Apetina witte kaas
200 g radijsjes
50 g ongezouten pecannoten
800 g kikkererwten in blik
Dit heb je nodig
bakpapier