Snijd de korst van het brood en snijd in blokjes. Snijd de korstjes heel fijn. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster het brood 3 min. krokant, keer halverwege.
Maak de halve paprika schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kwarten. Schil de halve komkommer en snijd in blokjes. Snijd de halve courgette in blokjes van 1 cm.
Pureer het geroosterde brood, de paprika, knoflook, tomaat, komkommer, de helft van de courgette, de azijn, ¾ olie en het water met de staafmixer of blender tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek de gazpacho af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rest van de blokjes courgette 4-5 min. op middelhoog vuur. Schep de courgette uit de pan. Verhit de olie weer en bak de korstkruim 2-3 min. tot lichtbruin en knapperig.
Schep de courgette uit de pan. Verhit de olie weer en bak de korstkruim 2-3 min. tot lichtbruin en knapperig. Verdeel de gele gazpacho over glazen en verdeel de korstkruim en de gebakken courgette erover.
Gele courgettegazpacho
Gek op courgettesoep? Dan moet je deze variant eens proberen. Je serveert 'm namelijk koud, net zoals gazpacho waar het recept door geinspireerd is. Ideaal voor een warme dag.
- kookstaptipDeze gazpacho kun je ook met groene courgette maken.
- bereidingstipJe kunt de gazpacho 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een kan in de koelkast. Roer vlak voor het serveren goed door.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Gele courgettegazpacho
Gek op courgettesoep? Dan moet je deze variant eens proberen. Je serveert 'm namelijk koud, net zoals gazpacho waar het recept door geinspireerd is. Ideaal voor een warme dag.

voorgerecht
4 personen
105 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de korst van het brood en snijd in blokjes. Snijd de korstjes heel fijn. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster het brood 3 min. krokant, keer halverwege.
Maak de halve paprika schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kwarten. Schil de halve komkommer en snijd in blokjes. Snijd de halve courgette in blokjes van 1 cm.
Pureer het geroosterde brood, de paprika, knoflook, tomaat, komkommer, de helft van de courgette, de azijn, ¾ olie en het water met de staafmixer of blender tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek de gazpacho af met vershoudfolie en zet minimaal 1 uur in de koelkast.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rest van de blokjes courgette 4-5 min. op middelhoog vuur. Schep de courgette uit de pan. Verhit de olie weer en bak de korstkruim 2-3 min. tot lichtbruin en knapperig.
Schep de courgette uit de pan. Verhit de olie weer en bak de korstkruim 2-3 min. tot lichtbruin en knapperig. Verdeel de gele gazpacho over glazen en verdeel de korstkruim en de gebakken courgette erover.
kookstaptip:Deze gazpacho kun je ook met groene courgette maken.
bereidingstip:Je kunt de gazpacho 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een kan in de koelkast. Roer vlak voor het serveren goed door.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 snee witbrood
½ gele paprika
1 teen knoflook
3 tasty tom gold trostomaten
½ komkommer
½ gele courgette
1 el biologische witte wijnazijn
2 el milde olijfolie
75 ml water
Dit heb je nodig
staafmixer of blender
vershoudfolie