Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel en de havervlokken 3 min. Voeg het kokosrasp toe en rooster nog 2 min. tot lichtbruin. Maal het mengsel zo fijn mogelijk in het hakmolentje en doe in een kom met het speltmeel. Meng de boter, 40 g suiker en eventueel zout door het havermout-kokosmengsel tot een kruimeldeeg.
Bekleed de bakvorm met bakpapier, verdeel de helft van het deeg over de bodem en druk stevig aan met een lepel. Hou de rest van het deeg apart. Bak de bodem ca. 12 min. in de oven, laat de oven aan.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Meng de yoghurt met de maizena en ½ van de vlierbloesemsiroop. Haal de taartbodem uit de oven en verdeel het yoghurtmengsel erover. Bak ca. 25 min. tot er een velletje op de yoghurt ontstaat.
Halveer de aardbeien en breng ¾ ervan op middelhoog vuur aan de kook met de vlierbloesemsiroop, de rest van de suiker en het citroenrasp. Laat 10 min. inkoken. Haal de taart uit de oven (laat de oven aan) en schep het aardbeienmengsel erover. Verdeel de rest van het deeg er losjes overheen. Bak de taart ca. 25 min. tot goudbruin.
Haal de taart uit de oven, laat in 1 uur helemaal afkoelen en zet dan 2 uur in de koelkast. Schep de rest van de aardbeien om met de rest van de vlierbloesemsiroop. Snijd de taart in 9 gelijke stukken en serveer met de gemarineerde aardbeien.
Aardbeien-yoghurtslice
Aardbeien en griekse yoghurt is een gouden combinatie. Combineer ze in een aardbeien-yoghurtslice en je hebt de ideale snack.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Aardbeien-yoghurtslice
Aardbeien en griekse yoghurt is een gouden combinatie. Combineer ze in een aardbeien-yoghurtslice en je hebt de ideale snack.

9 porties
375 kcal
30 min. bereiden
3 uur wachten
1 uur 2 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel en de havervlokken 3 min. Voeg het kokosrasp toe en rooster nog 2 min. tot lichtbruin. Maal het mengsel zo fijn mogelijk in het hakmolentje en doe in een kom met het speltmeel. Meng de boter, 40 g suiker en eventueel zout door het havermout-kokosmengsel tot een kruimeldeeg.
Bekleed de bakvorm met bakpapier, verdeel de helft van het deeg over de bodem en druk stevig aan met een lepel. Hou de rest van het deeg apart. Bak de bodem ca. 12 min. in de oven, laat de oven aan.
Boen de citroen schoon en rasp de gele schil van de vrucht. Meng de yoghurt met de maizena en ½ van de vlierbloesemsiroop. Haal de taartbodem uit de oven en verdeel het yoghurtmengsel erover. Bak ca. 25 min. tot er een velletje op de yoghurt ontstaat.
Halveer de aardbeien en breng ¾ ervan op middelhoog vuur aan de kook met de vlierbloesemsiroop, de rest van de suiker en het citroenrasp. Laat 10 min. inkoken. Haal de taart uit de oven (laat de oven aan) en schep het aardbeienmengsel erover. Verdeel de rest van het deeg er losjes overheen. Bak de taart ca. 25 min. tot goudbruin.
Haal de taart uit de oven, laat in 1 uur helemaal afkoelen en zet dan 2 uur in de koelkast. Schep de rest van de aardbeien om met de rest van de vlierbloesemsiroop. Snijd de taart in 9 gelijke stukken en serveer met de gemarineerde aardbeien.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 9 porties)
50 g amandelschaafsel
100 g volkoren fijne havermoutvlokken
50 g biologische kokosrasp
50 g biologisch volkoren speltmeel
150 g ongezouten roomboter
90 g kristalsuiker
1 biologische citroen
400 g yoghurt Griekse stijl 10%
2 el maizena
6 el vlierbloesemsiroop
400 g aardbeien
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
bakpapier
bakvorm (20 x 20 cm)