Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de koriander fijn, hou de steeltjes en het blad apart. Snijd de pomodoro in blokjes van 2 cm.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 5 min. Voeg de knoflook, ras el hanout, koriandersteeltjes en de helft van het korianderblad toe en bak 2 min. mee.
Voeg de blokjes tomaat en het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ca. 15 min. op laag vuur stoven.
Maak met een lepel 4 kuiltjes (per 4 personen) in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat 10 min. stoven, eventueel met een deksel op de pan, tot het eiwit net gestold is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de iron fry pan en bak de worstjes in 5 min. rondom bruin op middelhoog vuur. Verwarm de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het bosuitje in ringetjes en verkruimel de feta. Snijd de worstjes schuin doormidden en verdeel samen met de bosui, feta, harissa en de rest van de koriander erover. Serveer met het flatbread.
'Shakshuka' met chipolataworstjes
Geef je shakshuka een hartige twist met chipolataworstjes, in een saus van San Marzano tomaten. Serveer met warme flatbreads en een flinke kruimel feta – comfortfood met karakter.
- vegatipVervang de worstjes door geroosterde kikkererwten of stoof de kikkererwten mee in de saus. Je kunt natuurlijk ook plantaardige chipolataworstjes (AH Terra) gebruiken.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
'Shakshuka' met chipolataworstjes
Geef je shakshuka een hartige twist met chipolataworstjes, in een saus van San Marzano tomaten. Serveer met warme flatbreads en een flinke kruimel feta – comfortfood met karakter.

hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de koriander fijn, hou de steeltjes en het blad apart. Snijd de pomodoro in blokjes van 2 cm.
Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 5 min. Voeg de knoflook, ras el hanout, koriandersteeltjes en de helft van het korianderblad toe en bak 2 min. mee.
Voeg de blokjes tomaat en het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ca. 15 min. op laag vuur stoven.
Maak met een lepel 4 kuiltjes (per 4 personen) in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat 10 min. stoven, eventueel met een deksel op de pan, tot het eiwit net gestold is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie in de iron fry pan en bak de worstjes in 5 min. rondom bruin op middelhoog vuur. Verwarm de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd het bosuitje in ringetjes en verkruimel de feta. Snijd de worstjes schuin doormidden en verdeel samen met de bosui, feta, harissa en de rest van de koriander erover. Serveer met het flatbread.
vegatip:Vervang de worstjes door geroosterde kikkererwten of stoof de kikkererwten mee in de saus. Je kunt natuurlijk ook plantaardige chipolataworstjes (AH Terra) gebruiken.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
15 g verse koriander
500 g gepelde tomaten in blik
3 el milde olijfolie
2 tl ras el hanout
100 ml water
4 middelgrote scharreleieren
215 g biologische runderchipolata's
4 gevouwen flatbread naturel
1 bosuitje
50 g Griekse feta
1½ el milde harissa
Dit heb je nodig
Grill Guru Cast iron fry pan large Ø 26 cm