'Shakshuka' met chipolataworstjes

Geef je shakshuka een hartige twist met chipolataworstjes, in een saus van San Marzano tomaten. Serveer met warme flatbreads en een flinke kruimel feta – comfortfood met karakter.

675 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden

13 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd de koriander fijn, hou de steeltjes en het blad apart. Snijd de pomodoro in blokjes van 2 cm.

  2. Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui 5 min. Voeg de knoflook, ras el hanout, koriandersteeltjes en de helft van het korianderblad toe en bak 2 min. mee.

  3. Voeg de blokjes tomaat en het water toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat ca. 15 min. op laag vuur stoven.

  4. Maak met een lepel 4 kuiltjes (per 4 personen) in de tomatensaus en breek de eieren erboven. Laat 10 min. stoven, eventueel met een deksel op de pan, tot het eiwit net gestold is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verhit ondertussen de rest van de olie in de iron fry pan en bak de worstjes in 5 min. rondom bruin op middelhoog vuur. Verwarm de flatbreads volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  6. Snijd het bosuitje in ringetjes en verkruimel de feta. Snijd de worstjes schuin doormidden en verdeel samen met de bosui, feta, harissa en de rest van de koriander erover. Serveer met het flatbread.

  • vegatipVervang de worstjes door geroosterde kikkererwten of stoof de kikkererwten mee in de saus. Je kunt natuurlijk ook plantaardige chipolataworstjes (AH Terra) gebruiken.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

'Shakshuka' met chipolataworstjes

Geef je shakshuka een hartige twist met chipolataworstjes, in een saus van San Marzano tomaten. Serveer met warme flatbreads en een flinke kruimel feta – comfortfood met karakter.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig