Salade 'caprese' met avocado en crispy chili olie van London Loy

Je kunt echt alle kanten op met een salade, als je maar durft. Wat dacht je van romige avocado en crispy chili olie in de salade caprese? De crispy chili olie geeft de salade meer diepte en smaak.

415 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

pittig

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Doe de zongedroogde tomaat met de chiliolie, knoflook, de helft van het basilicum en ⅓ van de olie in de hoge beker van de staafmixer. Mix tot een gladde pesto en breng op smaak met peper.

  2. Maak de avocado schoon en snijd in parten. Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes.

  3. Leg de avocado, mozzarella en tomaat dakpansgewijs op een schaal (of verdeel over de bordjes). Bestrooi met peper en eventueel zout. Besprenkel met de zongedroogde tomaten-chilipesto. Verdeel de rest van de basilicumblaadjes en olie erover.

  • bewaartipJe kunt de tomaten chilipesto 2 weken van tevoren maken. Bewaar onder een laagje olie in de koelkast.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Salade 'caprese' met avocado en crispy chili olie van London Loy

Je kunt echt alle kanten op met een salade, als je maar durft. Wat dacht je van romige avocado en crispy chili olie in de salade caprese? De crispy chili olie geeft de salade meer diepte en smaak.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig