Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Doe de zongedroogde tomaat met de chiliolie, knoflook, de helft van het basilicum en ⅓ van de olie in de hoge beker van de staafmixer. Mix tot een gladde pesto en breng op smaak met peper.
Maak de avocado schoon en snijd in parten. Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes.
Leg de avocado, mozzarella en tomaat dakpansgewijs op een schaal (of verdeel over de bordjes). Bestrooi met peper en eventueel zout. Besprenkel met de zongedroogde tomaten-chilipesto. Verdeel de rest van de basilicumblaadjes en olie erover.
Salade 'caprese' met avocado en crispy chili olie van London Loy
Je kunt echt alle kanten op met een salade, als je maar durft. Wat dacht je van romige avocado en crispy chili olie in de salade caprese? De crispy chili olie geeft de salade meer diepte en smaak.
- bewaartipJe kunt de tomaten chilipesto 2 weken van tevoren maken. Bewaar onder een laagje olie in de koelkast.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Salade 'caprese' met avocado en crispy chili olie van London Loy
Je kunt echt alle kanten op met een salade, als je maar durft. Wat dacht je van romige avocado en crispy chili olie in de salade caprese? De crispy chili olie geeft de salade meer diepte en smaak.

voorgerecht
4 personen
415 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Doe de zongedroogde tomaat met de chiliolie, knoflook, de helft van het basilicum en ⅓ van de olie in de hoge beker van de staafmixer. Mix tot een gladde pesto en breng op smaak met peper.
Maak de avocado schoon en snijd in parten. Snijd de mozzarella en tomaten in plakjes.
Leg de avocado, mozzarella en tomaat dakpansgewijs op een schaal (of verdeel over de bordjes). Bestrooi met peper en eventueel zout. Besprenkel met de zongedroogde tomaten-chilipesto. Verdeel de rest van de basilicumblaadjes en olie erover.
bewaartip:Je kunt de tomaten chilipesto 2 weken van tevoren maken. Bewaar onder een laagje olie in de koelkast.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
15 g verse basilicum
100 g semi-zongedroogde tomaten
1 el crispy chili in oil
1 teen knoflook
3 el extra vierge olijfolie
1 avocado
600 g biologische buffelmozzarella
250 g tastytom-trostomaten
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker (Blue Home)