Schil de appels, maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm. Doe met het water en de suiker in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook al roerend in ca. 10 min. gaar.
Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd in partjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schep de aardbeien en het citroenrasp door de rabarber en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur uit zodra de moes kookt en breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen).
Maak de peultjes en groene asperges schoon. Snijd de asperges in schuine stukken. Kook de groenten samen 3 min. in ruim kokend water, spoel in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de venkel zo dun mogelijk (of schaaf op een mandoline). Meng ⅔ van de olie met de azijn en de helft van de mosterd tot een gladde dressing en meng met de peultjes, asperges en venkel tot een salade.
Bereid ondertussen de friet in de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes 5-6 min. tot bruin en gaar, keer regelmatig. Voeg de rest van de mosterd toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de friet met de kip, salade en appel-rabarbermoes.
Kip, patat en appel-rabarbermoes van Hugo Kennis
Wat mag niet ontbreken bij kip en patat? Appelmoes! Geef 'm een twist en maak 'm rabarber voor een voorjaars-touch.
- bereidingstip De appel-rabarbermoes kun je 3 weken afgesloten in de koelkast bewaren. Lekker bij varkensvlees en kip, maar ook door de yoghurt of bij ijs.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Kip, patat en appel-rabarbermoes van Hugo Kennis
Wat mag niet ontbreken bij kip en patat? Appelmoes! Geef 'm een twist en maak 'm rabarber voor een voorjaars-touch.

hoofdgerecht
4 personen
625 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de appels, maak de rabarber schoon en snijd in stukken van 2 cm. Doe met het water en de suiker in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook al roerend in ca. 10 min. gaar.
Maak ondertussen de aardbeien schoon en snijd in partjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schep de aardbeien en het citroenrasp door de rabarber en breng opnieuw aan de kook. Zet het vuur uit zodra de moes kookt en breng op smaak met 1 el citroensap (per 4 personen).
Maak de peultjes en groene asperges schoon. Snijd de asperges in schuine stukken. Kook de groenten samen 3 min. in ruim kokend water, spoel in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de venkel zo dun mogelijk (of schaaf op een mandoline). Meng ⅔ van de olie met de azijn en de helft van de mosterd tot een gladde dressing en meng met de peultjes, asperges en venkel tot een salade.
Bereid ondertussen de friet in de airfryer volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kipfilethaasjes 5-6 min. tot bruin en gaar, keer regelmatig. Voeg de rest van de mosterd toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de friet met de kip, salade en appel-rabarbermoes.
bereidingstip: De appel-rabarbermoes kun je 3 weken afgesloten in de koelkast bewaren. Lekker bij varkensvlees en kip, maar ook door de yoghurt of bij ijs.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 friszoete appels
350 g rabarber
1 el water
50 g lichte basterdsuiker
100 g verse aardbeien
1 biologische citroen
200 g verse peultjes
250 g verse groene asperges
1 venkel
6 el milde olijfolie
2 el appelciderazijn
2 el mosterd
540 g extra krokante friet
300 g kipfilethaasjes
Dit heb je nodig
mandoline
airfryer