Bloemkool met gochujang en rijst van Hugo Kennis

Bloemkool vanavond? Hugo Kennis weet wel raad! Rooster 'm in de oven met gochujang, sojasaus en honing.

425 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 20 min. oventijd

zeer pittig

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn en meng met de gochujang, sojasaus, honing, azijn en chilivlokken tot een gladde marinade. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd het blad eventueel klein. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de gochujangmarinade. Bak ca. 20 min. in de oven, schep halverwege om.

  3. Snijd de bieslook fijn. Serveer de rijst met de geroosterde bloemkool, de ham in roosjes erbij en bestrooi met de bieslook en het sesamzaad.

  • vegatipVervang de ham door gebakken tempehreepjes.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Bloemkool met gochujang en rijst van Hugo Kennis

Bloemkool vanavond? Hugo Kennis weet wel raad! Rooster 'm in de oven met gochujang, sojasaus en honing.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig