Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en meng met de gochujang, sojasaus, honing, azijn en chilivlokken tot een gladde marinade. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd het blad eventueel klein. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de gochujangmarinade. Bak ca. 20 min. in de oven, schep halverwege om.
Snijd de bieslook fijn. Serveer de rijst met de geroosterde bloemkool, de ham in roosjes erbij en bestrooi met de bieslook en het sesamzaad.
Bloemkool met gochujang en rijst van Hugo Kennis
Bloemkool vanavond? Hugo Kennis weet wel raad! Rooster 'm in de oven met gochujang, sojasaus en honing.
- vegatipVervang de ham door gebakken tempehreepjes.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Bloemkool met gochujang en rijst van Hugo Kennis
Bloemkool vanavond? Hugo Kennis weet wel raad! Rooster 'm in de oven met gochujang, sojasaus en honing.

hoofdgerecht
4 personen
425 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en meng met de gochujang, sojasaus, honing, azijn en chilivlokken tot een gladde marinade. Snijd de bloemkool in roosjes en snijd het blad eventueel klein. Verdeel de bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de gochujangmarinade. Bak ca. 20 min. in de oven, schep halverwege om.
Snijd de bieslook fijn. Serveer de rijst met de geroosterde bloemkool, de ham in roosjes erbij en bestrooi met de bieslook en het sesamzaad.
vegatip:Vervang de ham door gebakken tempehreepjes.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
2 tenen knoflook
2 el gochujang
3 el sojasaus
1 el honing
1 el rijstazijn
½ tl chilivlokken
1 kg bloemkool
10 g verse bieslook
200 g gerookte achterham
1 el sesamzaad
Dit heb je nodig
bakpapier