Maak de asperges schoon, doe in een pan met water met eventueel zout en breng aan de kook. Kook 10 min., haal met een schuimspaan uit de pan en bewaar het vocht. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en hou de kopjes apart.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 5 min. Voeg de rijst toe en roer 1 min. door. Voeg 1 el citroensap toe (per 4 personen). Voeg een scheut aspergekookvocht toe en roer tot dat is opgenomen, voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is, dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de stukjes asperge en de tuinerwten toe. Voeg met de laatste scheut kookvocht ook de boter toe. Roer door, haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan.
Snijd de peterselie fijn. Trek de makreel een beetje uit elkaar met een vork. Meng de helft van de makreel en de helft van het citroenrasp door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de makreel en de kopjes van de asperges erover en bestrooi de risotto met de peterselie en de rest van het citroenrasp.
Witte-aspergerisotto met makreel van Hugo Kennis
Een keer iets anders met asperges? Probeer deze witte-aspergerisotto. Witte asperges hebben iets zoets en aards, dat heel goed werkt met het romige van risotto en het zoute van gerookte vis.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Witte-aspergerisotto met makreel van Hugo Kennis
Een keer iets anders met asperges? Probeer deze witte-aspergerisotto. Witte asperges hebben iets zoets en aards, dat heel goed werkt met het romige van risotto en het zoute van gerookte vis.

hoofdgerecht
4 personen
730 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Maak de asperges schoon, doe in een pan met water met eventueel zout en breng aan de kook. Kook 10 min., haal met een schuimspaan uit de pan en bewaar het vocht. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm en hou de kopjes apart.
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 5 min. Voeg de rijst toe en roer 1 min. door. Voeg 1 el citroensap toe (per 4 personen). Voeg een scheut aspergekookvocht toe en roer tot dat is opgenomen, voeg dan weer een scheut toe. Ga zo door tot de risotto gaar is, dit duurt ca. 20 min. Voeg na 15 min. de stukjes asperge en de tuinerwten toe. Voeg met de laatste scheut kookvocht ook de boter toe. Roer door, haal de pan van het vuur en laat 5 min. staan.
Snijd de peterselie fijn. Trek de makreel een beetje uit elkaar met een vork. Meng de helft van de makreel en de helft van het citroenrasp door de risotto en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de rest van de makreel en de kopjes van de asperges erover en bestrooi de risotto met de peterselie en de rest van het citroenrasp.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g verse witte asperges
1 biologische citroen
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
1 el traditionele olijfolie
300 g risottorijst
100 g diepvries fijne tuinerwten
50 g ongezouten roomboter
10 g verse platte peterselie
330 g graatloze gerookte makreelfilets