Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit ⅓ de milde olijfolie in een hapjespan en bak de kikkererwten ca. 12 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Halveer de bimi in de lengte en breedte. Verhit de rest van de milde olijfolie in een hapjespan en bak de sjalot en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bimi toe en bak 5-7 min. mee.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de kaas.
Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en meng de helft van de kaas, 150 ml kookvocht (per 4 personen), het citroensap en -rasp erdoor. Verwarm ca. 1 min. tot de kaas iets is gesmolten.
Pluk de blaadjes van het basilicum. Meng de groente met de kikkererwten en het basilicum en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de extra vierge olijfolie.
Tagliatelle met gebakken bimi en citroen (advertorial)
Wil je snel iets op tafel zetten én toch iets verrassends proberen? Tagliatelle, kikkererwten en bimi vormen een super(snel) trio.
- achtergrondinfoBimi wordt ook wel aspergebroccoli genoemd. Met een reden, want met zijn zoete, nootachtige smaak en lekkere bite zit de groente precies tussen broccoli en groene asperges in. Roerbakken, roosteren of grillen: met bimi kan het allemaal! Ook de steel kun je eten, dus je gooit niets weg.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Tagliatelle met gebakken bimi en citroen (advertorial)
Wil je snel iets op tafel zetten én toch iets verrassends proberen? Tagliatelle, kikkererwten en bimi vormen een super(snel) trio.

hoofdgerecht
4 personen
715 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit ⅓ de milde olijfolie in een hapjespan en bak de kikkererwten ca. 12 min. op middelhoog vuur, schep regelmatig om.
Snipper ondertussen de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Halveer de bimi in de lengte en breedte. Verhit de rest van de milde olijfolie in een hapjespan en bak de sjalot en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bimi toe en bak 5-7 min. mee.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Rasp de kaas.
Giet de pasta af en vang het kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en meng de helft van de kaas, 150 ml kookvocht (per 4 personen), het citroensap en -rasp erdoor. Verwarm ca. 1 min. tot de kaas iets is gesmolten.
Pluk de blaadjes van het basilicum. Meng de groente met de kikkererwten en het basilicum en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van de kaas en besprenkel met de extra vierge olijfolie.
achtergrondinfo:Bimi wordt ook wel aspergebroccoli genoemd. Met een reden, want met zijn zoete, nootachtige smaak en lekkere bite zit de groente precies tussen broccoli en groene asperges in. Roerbakken, roosteren of grillen: met bimi kan het allemaal! Ook de steel kun je eten, dus je gooit niets weg.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
800 g kikkererwten in blik
3 el milde olijfolie
200 g sjalotten
3 tenen knoflook
400 g bimi
300 g tagliatelle
1 biologische citroen
75 g Parmigiano Reggiano
15 g verse basilicum
2 el extra vierge olijfolie