Ewtenpilav met rozijnen en cashewnoten

570 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. In pan 7 1/2 dl water aan de kook brengen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Cashewnoten grof hakken. In pan met dikke bodem boter verhitten. Bosui en kaneelstokje ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Rijst erdoor roeren, tot alle korrels glanzen. Bouillon en rozijnen toevoegen, geheel aan de kook brengen. Vuur laag draaien, deksel op pan leggen en rijst ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Halverwege kooktijd tuinerwten door rijst mengen. Pan van vuur nemen en pilav nog ca. 5 minuten afgedekt laten staan. Kaneelstokje verwijderen, dille erdoor roeren. Pilav over vier borden verdelen, bestrooien met cashewnoten.

Ewtenpilav met rozijnen en cashewnoten

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig