Oma's bruinebonensoep
Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroenten en Italiaanse kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om. Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine. Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.
Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken. Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.
Oma's bruinebonensoep
Met hutspotgroente en roggebrood, een ouderwets stevig soepje.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_049313_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
500 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een soeppan en bak de hutspotgroenten en Italiaanse kruiden 5 min. zachtjes. Schep af en toe om. Pureer ondertussen de helft van de bonen met het vocht en de tomatensaus in de keukenmachine. Roer de tomaten-bonenpuree en de rest van de bonen door de groenten.
Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg het kokende water toe. Breng de soep aan de kook en laat ca. 5 min. zacht koken. Schep de bonensoep in grote kommen. Halveer de sneetjes roggebrood diagonaal, besmeer met roomkaas en serveer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 el traditionele olijfolie
300 g hutspotgroenten
½ el gedroogde Italiaanse kruiden
370 ml bruine bonen in pot
345 g tomatensaus
1 groentebouillonblokje
500 ml kokend water
50 g roomkaas knoflook & fijne kruiden
2 sneetjes Brabants roggebrood
Dit heb je nodig
keukenmachine