Minestrone tomaten-groentesoep

Pasta in de soep: Italianen hebben wel vaker goede ideeën.

365 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Breng in een grote soeppan het water samen met het bouillontablet aan de kook. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de groene kool en snijd de kool in reepjes. Laat de bonen in een zeef uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Schil en was de aardappels en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg de knoflook, de aardappelblokjes, de kool, de penne rigate en de groentemix aan de bouillon toe.

  2. Breng de soep aan de kook en laat ca. 8 min. zachtjes koken. Voeg vervolgens de bonen, de hamreepjes en de tomatenblokjes (met het sap) toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat nog ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de kaas en het basilicum.

  • combinatietipLekker met ciabatta besmeerd met pesto.

Minestrone tomaten-groentesoep

Pasta in de soep: Italianen hebben wel vaker goede ideeën.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig