Breng in een grote soeppan het water samen met het bouillontablet aan de kook. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de groene kool en snijd de kool in reepjes. Laat de bonen in een zeef uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Schil en was de aardappels en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg de knoflook, de aardappelblokjes, de kool, de penne rigate en de groentemix aan de bouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat ca. 8 min. zachtjes koken. Voeg vervolgens de bonen, de hamreepjes en de tomatenblokjes (met het sap) toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat nog ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de kaas en het basilicum.
Minestrone tomaten-groentesoep
Pasta in de soep: Italianen hebben wel vaker goede ideeën.
- combinatietipLekker met ciabatta besmeerd met pesto.
Gerelateerde recepten
Minestrone tomaten-groentesoep
Pasta in de soep: Italianen hebben wel vaker goede ideeën.

hoofdgerecht
4 personen
365 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng in een grote soeppan het water samen met het bouillontablet aan de kook. Verwijder ondertussen de buitenste bladeren van de groene kool en snijd de kool in reepjes. Laat de bonen in een zeef uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Schil en was de aardappels en snijd in blokjes van ca. 1 cm. Voeg de knoflook, de aardappelblokjes, de kool, de penne rigate en de groentemix aan de bouillon toe.
Breng de soep aan de kook en laat ca. 8 min. zachtjes koken. Voeg vervolgens de bonen, de hamreepjes en de tomatenblokjes (met het sap) toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat nog ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Verdeel de soep over kommen en bestrooi met de kaas en het basilicum.
combinatietip:Lekker met ciabatta besmeerd met pesto.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 l water
1 groentebouillontablet
100 g groene kool
100 g witte bonen in pot
1 teen knoflook
2 vastkokende aardappelen
150 g penne
250 g verse Italiaanse roerbakgroente
100 g gekookte hamreepjes
800 g tomatenblokjes
15 g verse basilicum
50 g geraspte Parmezaanse kaas