Witlofsoep

Serveer dit stevige soepje als lunch of als voorgerecht. Ook lekker met hamreepjes.

235 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 20 min. oventijd / 15 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 190 C. Houd ¼ van de witlof apart. Snijd de rest in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en snijd grof. Snipper de uien. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

  2. Smelt de boter in een soeppan en bak de witlof met de ui in 8 min. zacht en zoet. Voeg de aardappel toe en bak 5 min. mee.

  3. Snijd ondertussen het stokbrood in blokjes van ca. 2 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met de kaas en de olie, breng op smaak met peper en eventueel zout en bak in 15-20 min. lichtbruin en knapperig in de oven. Schep halverwege om.

  4. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat 15 min. op laag vuur koken. Snijd ondertussen de achtergehouden witlof in dunne reepjes. Roer na 14 min. koken de maizena door de soep.

  5. Pureer de soep met de staafmixer, roer de slagroom erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep in kommen en verdeel de croutons en reepjes witlof erover.

  • combinatietipLekker met reepjes ham erdoor geroerd.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • combinatietipOok te serveren als lunchgerecht.
  • Witlof

    Instructievideo - 04:09 min.

Witlofsoep

Serveer dit stevige soepje als lunch of als voorgerecht. Ook lekker met hamreepjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig